Kırıkkale -Bahşılı -Delice  Otoyol'unun ihalesi yapıldı .

Müjdeyi Bahşılı Belediye Başkanı Recep Zafer Tekin verdi. Başkan, 101 kilometrelik yolun Kırıkkale'de ulaşım ağının seriliği için son derece önemli olduğuna vurgu yaptı.

Recep Zafer Tekin açıklamasını da şöyle konuştu "Hayırlı Olsun;Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde  Kırıkkale'miz de bir proje daha hayata geçiyor.Ankara-Kırıkkale-Bahşılı-Delice Otoyolu; 101 kilometre otoyol ihalesi bugün gerçekleştirildi. İlçemiz içerisinde geçecek yol, Ankara-Kırıkkale arasını daha kısaltacak ve canlılık kazandıracak."dedi.

ÜÇ FİRMA TEKLİF VERDİ

101 kilometrelik otoyol ihalesi için 3 Firma teklif verdi.Türkiye’nin ekonomisinde bir kara deliğe neden olan Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile “tüm istekliler arasında kapalı teklif alma usulü” ile yapılan ihaleye üç firma teklif verdi:

İHALE FERNAS'TA

Çelikler KDV hariç 68 milyar 636 milyon 245 bin 462 lira 16 kuruşluk teklif verdi.. Makimsan+Caba İnşaat ise KDV hariç 54 milyar 558 milyon 913 bin 286 TL 46 kuruşluk teklif sundu. Fernas ise KDV hariç 43 milyar 483 milyon 952 bin TL’lik teklif verdi. Daha önce 5 kez ertelenen ihaleyi en düşük fiyat teklifini veren Fernas kazandı

Kaynak: Haber Merkezi