Kırıkkale'nin 34 yıllık akvaryumcusu

Tuğrul Alp Kılıç Kırıkkale'de 34 yıldır aralıksız akvaryum hizmeti veriyor .

Ev hayvanlarının satışını yapan Kılıç ,Kırıkkale'de en fazla rağbetin akvaryum balıklarına olduğunu belirtiyor. Akvaryum balıkları daha çok çocukların tercih ettiğini, büyük akvaryumları ise işletme sahiplerinin dekor amaçlı kullanmasından dolayı tercih ettiklerini dile getiriyor.

20240220 12525720240220 125257

 Balıkların tanesi 30 liradan başlayıp cinsine ve büyüklüğüne göre 250 TL'ye kadar ulaşıyor. Her türlü akvaryum hizmetinin verildiği firmada yasal ölçüde müsaade edilen ev hayvanlarını da satışı gerçekleşiyor .

20240220 125053

Son yıllarda ise yasaklanmasından dolayı talep edilen kedi ve köpek olduğu zaman firma yetkilileri devreye girerek sahiplendirme yöntemine başvuruyorlar. Kırıkkale'de en çok akvaryum ve akvaryum süs malzemeleri sömestr tatilinde satıldığını ifade eden Kılıç "Ev hayvanı evde bir birey gibi olur. Bu hayvanlar sevgiyle beslenir. insanlar da şefkat duygusunu geliştirir. Sahiplenme duygusu arttırır. Evinde evcil hayvan besleyen bir çocuğun duyduğu Sevgi oldukça fazladır. Bu bilinç altına yerleşir ve ilerleyen hayatında da hayata , insanlara doğaya hayvanlara bu gözle bakar." şeklinde konuşarak özellikle çocukların evcil hayvanlarla buluşturulmasını istedi.

Kaynak: Haber merkezi