Rize İl Emniyet Müdürü olarak görev yapan Kırıkkaleli Murat Türesin’in yeni görevi belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesi kapsamında Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınan Türesin, EGM Personel Başkanı olarak görevlendirildi.
Kırıkkale’nin Bahşılı ilçesinden olan Murat Türesin, yeni görevlendirmeyle birlikte Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında önemli bir görevi üstlenecek.
1973 yılında Kırıkkale’de doğan Türesin, 1995 yılında Polis Akademisi’nden mezun oldu. Meslek hayatı boyunca Ankara, Bingöl ve Artvin’de çeşitli görevlerde bulunan Türesin, daha sonra Emniyet Genel Müdürlüğü İkmal ve Bakım Daire Başkanlığında başkan yardımcılığı yaptı.
2019 yılında Kırşehir İl Emniyet Müdürü olarak atanan Murat Türesin, 2023 yılında ise Rize İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi. Yaklaşık üç yıldır Rize’de görev yapan Türesin, 18 Eylül 2026 tarihinde açıklanan yeni görevlendirmeyle EGM Personel Başkanlığı görevini üstlendi.
Emniyet Genel Müdürlüğü merkez teşkilatında gerçekleştirilen yeni görev dağılımı İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi tarafından da duyuruldu. Yeni görevlendirmeler kapsamında Murat Türesin’in Personel Başkanı olduğu açıklandı.




