Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 110. yılında düzenlenen "110 Bin Gençle: Bir Destandır Çanakkale" programı kapsamında, Kırıkkale’den 37 genç Çanakkale’ye uğurlandı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde gerçekleşen organizasyonla gençler, tarihimizin en büyük kahramanlık destanlarından biri olan Çanakkale Zaferi’ni yerinde yaşama fırsatı bulacak.

1915’te canları pahasına vatanı savunan ecdadın izinden yürüyen gençler, şehitlikleri ziyaret ederek Çanakkale ruhunu yerinde hissedecek. Kafile, gurur, fedakârlık ve inançla yazılan bu eşsiz tarihi yeniden anlamak ve yaşatmak amacıyla yola çıktı.

Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Tarihimize sahip çıkan, geçmişten güç alarak geleceğe yürüyen bir gençlik yetiştirmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Gençlerimizin Çanakkale ruhunu yerinde hissetmeleri bizim için çok kıymetli. Her gencimiz bu destanın bir parçasıdır” denildi.

Kaynak: Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü