Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesinden şair ve yazar Hüseyin Eren ilçesinin değerlerini tanıtmaya ve kitaplarında yer vermeye devam ediyor.

Eren bir zamanlar ilçede hizmet veren değirmenin temel ve duvar kalıntılarını göstererek şu bilgileri paylaştı ."Karakeçili'de tarihi değeri olan ve yıllarca un üretimi gerçekleştirilen bir yerdir. Gavur Değirmeni adıyla da bilinen bu yer, Kırıkkale Karakeçili'de bulunur ve buğday alışverişi için önemli bir merkezdir. Ne yazık ki, zamanla unutulmaya yüz tutmuş olsa da, tarihini bilen gençlerin bu mirasa sahip çıkacağına inanıyorum."dedi.

Eren açıkalasının devamında "Kızılırmak Nehri kıyısında bulunan Gavur Değirmeni, Karakeçili’nin tarihi yerlerinden biridir. Eğer ziyaret etmek isterseniz, elimden geldiğince tarihini anlatır ve bu güzel bölgeyi gezmek için size rehberlik ederim.

Tarihe yön veren Karakeçili'mizin ne yazık ki kıymeti bilinmemektedir. Fakat ben Karakeçili'nin bir evladı olarak Karakeçili'mizin tarihini anlatacak, kitaplarımda yazarak tüm cihana duyuracağım.Türküm! Yörüğüm! Karakeçili'yim! "Şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi