1013106 1283086592

TOKİ’nin Kırıkkale’de yeni konutlara başlayacağı haber geniş yankı uyandırdı.

Özellikle son yıllarda inşaat maliyetlerinin yükselmesinden dolayı konut fiyatlarının 2-3 Milyon Tl’yi bulduğu Kırıkkale’nin yeni projeye başlaması ev almak isteyenler için umut haline geldi. TOKİ’nin 3 ile yapacağı 577 konut projesini Kalehaber’den öğrenen çok sayıda vatandaş TOKİ’nin Kırıkkale için yapacağı açıklamayı bekliyor.

TOKİ’nin Kırıkkale, Konya ve Erzincan’a yapacağı 577 toplam konutun yaklaşık 200 adetin Kırıkkale’ye yapılması bekleniyor. TOKİ’nin bu açıklaması diğer şehirlerde olduğu gibi Kırıkkale’de  müşteri beklentisini arttırdı.

Kırıkkale'ye Yeni TOKİ müjdesi

TOKİ Anadolu'da konut yapmaya ağırlık vermeye başladı 3 ilde toplam 577 konut yapacak bunlar arasında Kırıkkale'de yer alıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ), Nisan 2024 de Kırıkkale, Konya ve Erzincan illerinde toplam 577 konut inşa edeceğini duyurdu. TOKİ'nin yeni konut yapma duyurusu özellikle Kırıkkale'de 2-3 Milyon liraya varan konut fiyatları karşısında zorlanan Kırıkkale için büyük bir umut haline geldi. Nisan ayında toplamda 577 konutun inşasını gerçekleştirecek ve Projenin toplam maliyeti 523 milyon lirayı buluyor.

Bu konutlar Kırıkkale, Konya ve Erzincan illerinde yer alacak. Erzincan'ın Refahiye ilçesinde hayata geçirilecek proje kapsamında 214 konut, 1 adet 4 dükkânlı ticaret merkezi ve 1 adet cami inşa edilecek. 4 Nisan'da Refahiye'deki projenin maliyeti 523 milyon 453 bin lira olarak belirlendi. TOKİ'nin de Kırıkkale için 200 konutluk bir proje hazırlığı içerisinde olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi