Kırıkkale'de telefon tamirciliği dolandırıcılığı

Kırıkkale Delice ilçesinde ilginç bir dolandırıcılık olayı yaşandı telefonu bozulan vatandaşlar teknik servise götürdüklerinden birkaç gün sonra tamirat yapanlarları ikametlerine giderek 7-8 bin lira tamirat ücreti isteyerek vatandaşları mağdur etmeye çalıştılar.

Konu hakkında Kırıkkale Emniyet müdürlüğünden şu açıklama yapıldı

Delice Polis Merkezi Amirliğimize dolandırıcılık konusu ile ilgili intikal eden Müşteki Y.E. ve H.Y. isimli şahıslar cep telefonları üzerinden arandıklarını ve 400 ₺ karşılığında teknik servis adı altında cihaz bakımı yaptıklarını beyan eden şahısların ikametlerine gelerek sözde cihaz bakımı yaptıklarını ve garanti süresini uzattıklarını, bu nedenle müşteki Y.E. isimli şahıstan 8.000 ₺ ve müşteki H.Y. isimli şahıstan da 7.000 ₺ talep ettiklerini ve ücretleri elden verdiklerini beyan etmişlerdir.

Müşteki şahıslar yaşadıkları olay üzerine Polis Merkezimize müracaatta bulunmuş, yapılan çalışmalarda şüpheli şahısların D.A., V.K. ve Y.B. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şüphelilerin tespitine yönelik olayla ilgili KGYS kameralarımız incelenmiş, olayda kullanılan aracın tespiti üzerine Asayiş ekiplerimiz ile koordineli çalışma sonucunda 2 şüpheli yakalanmış ve gerekli yasal işlemler başlatılmıştır. Çalışmalarımız azim ve kararlılıkla devam edecektir. 

Kaynak: Haber merkezi