Kırıkkale'de Motosiklet hırsızlığı arttı

Kırıkkale Valisi Mehmet Makas 2024 yılının ilk 2 ayını değerlendirdiği basın toplantısında Kırıkkale'de%5 ile 35 aralığında değişik oranlarda suçlarda azalma meydana geldiğini ve bunun son derece memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Vali Makas vatandaşların ihbarı polisin seri denetimleri sayesinde Kırıkkale'nin Türkiye'nin en huzurlu illeri arasında olduğuna vurgu yaparken l20240306 141111

Vali Makas vatandaşlara telefon dolandırıcılarına karşı dikkatli olmaya davet ederken Motosiklet sahiplerinin ise Motosikletlerini daha güvenli yerlerden muhafaza etmelerini talep etti.

Vadi Makas basın toplantısında : Malvarlığına karşı işlenen suçlarda 2023 yılı ilk iki ayına nazaran %35’lik düşüş ile 222 olay meydana gelmiş, 161 kişi yakalanarak 6 kişi tutuklanmıştır. Evden, işyerinden ve kurumdan, otodan hırsızlık ile oto hırsızlığı olaylarında ortalama %67’lik düşüş olduğu gözlemlenmiştir. İl genelinde yaklaşık 87.000 binada yaklaşık 124.000 bağımsız bölüm bulunmakta olup, 2024 yılı ilk iki ayı içerisinde sadece 21 evden hırsızlık olayı olduğu göz önüne alındığında, gerek vatandaşlarımızın duyarlılığı gerekse alanda sağlanan hakimiyet sayesinde evden hırsızlık vakalarındaki düşüşün devam edeceği değerlendirilmektedir. Bununla birlikte yine malvarlığına karşı işlenen tüm suçlarda aydınlatma oranı 2023 yılının ilk 2 ayına göre artış göstererek oran %82’ye yükselmiştir. "dedi.

Vali Makas artan hırsızlık olayları hakkında da şu değerlendirmelerde bulundu "Öte yandan dolandırıcılık olayında %22 artış, motosiklet hırsızlığı olayında da %25 oranında artış olduğu gözlemlenmiştir. Bu konular ile ilgili özel tedbirler alacağımızı tüm hemşerilerimizin bilmesini isteriz. Kendilerinden önemle ricamız; güvenli olduğundan emin oldukları internet siteleri üzerinden alışveriş yapmaları, kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp telefonla arayarak para, altın, hesap numarası, banka şifreleri isteyenlere itibar etmemeleri ve motosiklet hırsızlığı olayı ile ilgili gerekli önlemlerini almalarıdır."dedi.

Kaynak: Kırıkkale Valiliği