Çankırı merkezli 9 ilde düzenlenen ve Kırıkkale'nin de dahil olduğu "Mahzen-49" operasyonlarında, elebaşı Durmuş Görmez’in liderliğindeki organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda, elebaşının da aralarında bulunduğu 30 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; ülkemizi organize suç örgütlerinden, çetelerden temizlemeye kararlıyız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz" ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya, operasyon hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Çankırı İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; Çankırı merkezli Ankara, İstanbul, Rize, Kastamonu, Kırıkkale, Çorum, Düzce ve Sakarya’da düzenlenen operasyonlarda organize suç örgütü üyesi şüphelilerin; suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, tehdit, korkutma ve zorla para alma amaçlı iş yeri kurşunlama, uyuşturucu madde ticareti ve yasa dışı silah ticareti suçlarını işledikleri tespit edildi."

Operasyonlar sonucunda 15 adet ruhsatsız tabanca, 10 adet ruhsatsız tüfek, çok sayıda senet ve para ile muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi. Operasyonları gerçekleştiren polis ekipleri, büyük bir başarıya imza attı.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü'nün de etkin rol aldığı bu operasyon, Kırıkkale'deki organize suç örgütleriyle mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Kırıkkale halkı, emniyet güçlerinin özverili çalışmaları için minnettarlığını ifade ederken, Bakan Yerlikaya da operasyonları gerçekleştiren kahraman polislere teşekkürlerini sundu: "Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

Bu büyük başarı, Kırıkkale'nin de içinde bulunduğu bölgedeki güvenlik güçlerinin kararlılığını ve organize suç örgütlerine karşı mücadelesini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kaynak: İHA