Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği ile Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen önemli bir etkinlik, "Kasiyerlik" Mesleğinde düzenlenen Mesleki Eğitim Kursu'nun açılışıydı. Kursun açılışı, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin ve Dernek Başkanı Mehmet Emin Erkoç'un katılımıyla gerçekleştirildi.

48C6C242 Dde7 44C4 997F 39222E7B6021

Erkoç, yaptığı açıklamada, "Kırıkkale Tüm Engelliler ve Engelsiz Yaşamı Destekleme Derneği olarak İŞKUR destekli, engelli kardeşlerimizin istihdamına ve sosyal hayata katkı sağlamak için kursu düzenliyoruz. Katkılarından dolayı İŞKUR İl Müdürümüz Ferhat Metin’e ve personellerine teşekkür ediyorum" dedi.

İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin ise, "Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyon Onayı ile ‘Kasiyerlik' Mesleğinde düzenlenen kursa 20 kişi katıldığını ve kurs süresince kursiyerlerin cep harçlıkları, iş sağlığı ve genel sağlık sigortalarının İŞKUR tarafından karşılanacağını" belirtti. Metin ayrıca, kurs bitiminde 2 kursiyerin engelli kontenjanından, özel sektörde istihdam edileceğini aktardı.

A78F6849 F0A3 4460 Be9B F827E657608D

Bu iş birliği ve kurs, engelli bireylerin iş hayatına katılımlarını teşvik etme ve onlara mesleki beceri kazandırma amacı taşıyor. Katılımcılar için önemli bir fırsat olan bu kurslar, engelli bireylerin istihdam edilme potansiyelini artırarak toplumsal entegrasyonlarını güçlendirmeye yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi