Kırıkkale Merkez ilçesine bağlı çeşitli mahallelerde, 4 Temmuz 2025 itibarıyla 16 farklı bölgede elektrik kesintisi meydana geldi. Başkent EDAŞ’tan alınan bilgilere göre, kesintilerin tamamı şebeke arızalarından kaynaklanıyor ve arızalara müdahale çalışmaları sürüyor.

En Yoğun Kesinti Yenimahalle’de

Yenimahalle Mahallesi’nde 161, 162, 163, 143, 165, 167, 168 ve Sakarya sokakları başta olmak üzere birçok noktada elektrik kesintisi yaşanıyor. Yetkililer, arızanın tespiti ve giderilmesi için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bahçelievler, Gündoğdu ve Çalılıöz Mahalleleri de Etkilendi

Bahçelievler Mahallesi’nde Sakarya, Atatürk, Keskin Yolu, Bahçelievler 5 ve 168. Sokaklarda da kesintiler yaşanırken, bazı bölgelerde enerjinin 4 Temmuz saat 14.00 itibarıyla verilmesi planlanıyor. Gündoğdu Mahallesi 1. Sokak ve Çalılıöz Mahallesi 11. Sokak’ta da benzer şekilde elektrik kesintileri devam ediyor.

Başkent EDAŞ’tan yapılan açıklamada, arızalara en kısa sürede müdahale edildiği, ekiplerin bölge bölge enerji akışını yeniden sağlamak için yoğun şekilde çalıştığı ifade edildi. Vatandaşların güncel bilgilere resmi iletişim kanalları üzerinden ulaşmaları tavsiye edildi.

Kaynak: Başkent EDAŞ