Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, yaptığı bir konuşmada  Kırıkkalelilere sevindirici bir festival müjdesi verdi. "Kırıkkale Fest" adıyla düzenlenecek geniş kapsamlı festival, Kırıkkale kültür ve geleneklerini yaşatmayı hedefliyor.

Dinek Dağı'nın turizm potansiyelini canlandırmak ve Kırıkkale'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla düzenlenecek bu festivalde, Kırgız Büyükelçisi'nin katılımıyla Manas Destanı canlandırılacak. Yaz aylarında planlanan festival 4 gün sürecek ve her gün zengin etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kitap, doğa, kültür, tarih gibi farklı konularda düzenlenecek etkinliklerle hem Kırıkkale tanıtılacak hem de ekonomiye katkı sağlanacak. Festival, Kırıkkale Valiliği tarafından düzenlenirken, kamu kaynağı kullanılmayacak. Masraflar, kentte faaliyet gösteren üretim firmaları ve Kırıkkaleli iş insanlarının sponsorluğuyla karşılanacak. Ayrıca, festival alanında oluşturulacak stantlar esnaflara ücretsiz tahsis edilerek satış yapmalarına olanak tanınacak.

Vali Mehmet Makas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız Kırıkkale'yi tanıtmak, bozlak kültürünü yaşatmak olacak. Bu sebeple devlet üst düzeyini de buraya davet edeceğiz. Aynısını geçtiğimiz yıllarda Erzincan'da da yaptık. Solo Türk uçuşlarından, yamaç paraşütüne, raftingden, bisiklet sporlarına, fotoğrafçılıktan, kitap fuarına kadar birçok farklı konuda etkinlikler yapmıştık. Kırıkkale'mizde de buna benzer bir festival planlıyoruz. Paydaşlarımızla üçüncü toplantıyı gerçekleştirdik. Hiçbir kamu kaynağı kullanmadan tamamıyla sponsorlarımızın katkısı ile bu festivali yapacağız." şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi