Kırıkkale sağduyulu bir seçim arefesi yaşadı

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimleri için yaklaşık 6 aydır çalışan aday adayları ve adaylar arasında şu ana kadar ciddi bir asayiş olayı yaşanmadı .

Kırıkkale'de huzur ve karşılıklı sağduyu seçime gölge düşürecek bir olaya fırsat vermedi.

Milletvekilleri, Parti il başkanları ve belediye başkan adayları taşkınlıklara engel olmaya yönelik ortak hareketler yaparak zaman zaman adayların taraftarlarının hareketlendirdiği gerginliğin temposunu düşürdüler.

Bu anlamda Yahşihan'da AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin adaylarının taraftarlarının arasındaki gerginlik AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı ve MHP Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı'nın seçim ofislerini ziyaretiyle bir anda demokrasi güzelliğine dönüştü. İl başkanları yükselen tansiyonu düşürdüler. Kırıkkale siyasi tarihine geçecek bir demokrasi güzelliği yaşandı.

Kırıkkale'de son yıllarda seçimin en gergin geçtiği Hacılar Kasabasında ise yarın yapılacak seçim için herhangi bir taşkınlık yaşanmadı .Milliyetçi Hareket Partisi seçim bürosunu erken kapattı. Kasabada taraftarlar arasında herhangi bir problem yaşanmadı.

Her seçim olduğu gibi çakma hesaplardan sosyal medya üzerinden karalama kampanyalarına girişen troller bu seçimde de kendini gösterdi . Ancak Kırıkkale seçmeni ve taraflar bu trollere itibar etmedi.

31 Mart 2024 seçimleri çevre kirliliği açısından da olumlu geçerek Kırıkkale afişlerle donatılmadı. Partiler yürüyüş yapmadı. Propaganda araçları vatandaşı ses olarak fazla rahatsız etmedi. Hiçbir partinin genel başkanı miting için Kırıkkale'ye gelmedi. Muhtarlık için bayan aday sayısında ciddi artış oldu.

Kaynak: Haber merkezi