Kırıkkale Pastacılar, Aşçılar ve Kebapçılar Derneği Başkanı Özgür Dönmez ve Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dönmez, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin’i makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Dernek Başkanı Özgür Dönmez, Ferhat Metin’in Kırıkkale’ye atanmasından dolayı hoş geldiniz ziyaretinde bulunduklarını belirtti. Dönmez, “Kıymetli müdürümüzün şehrimizde güzel işlere imza atacağına inanıyoruz. Mehmet Bey ile görüşmemizde, Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne yiyecek içecek sektöründe çalışmak için başvuruda bulunan kişilere dernek olarak iş bulma konusunda rehberlik yapacağımızı kararlaştırdık” dedi.

Özgür Dönmez, yiyecek içecek sektöründe nitelikli eleman bulmanın her geçen gün zorlaştığını ve bu durumu aşmak için İl Müdürlüğü ile iş birliği içinde “Mesleki Eğitim Kursları” açmayı planladıklarını söyledi. “Bu yolla sektörde büyüyen istihdam açığını kapatmayı hedefliyoruz. Mehmet Bey ile iş birliği kararı aldık ve inşallah Kırıkkale adına güzel işler yapacağız. Kıymetli müdürümüze hoş sohbeti, misafirperverliği ve özverili çalışmalarından dolayı şahsım ve derneğimizin yönetim kurulu adına teşekkür ediyorum” diye ekledi.

Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Kırıkkale'de yiyecek içecek sektöründeki iş gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni projeler ve eğitim kursları düzenlenmesinin planlandığı belirtildi. Bu projelerin, sektörde nitelikli eleman yetiştirilmesine katkı sağlayacağı ve istihdamı artıracağı vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi