Kırıkkale Lisesi rehberlik servisi tarafından  "Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması" amacıyla 10 Ocak 2024 tarihinde 12. sınıf öğrencileriyle Kayseri Erciyes Üniversitesine gezi düzenlendi.  

K A P A KÜniversite tanıtım gezisinden sonra Erciyes kayak merkezine çıkılarak 3 mart 2024 tarihinde yapılacak olan Milli Savunma Üniversitesi sınavı öncesi öğrenciler stres atarak, moral depoladılar.

Whatsapp Image 2024 01 10 At 13.34.08MSÜ SINAVI ÖNCESİ MORAL BULDULAR

Okul Müdürü Sami YANIK; Amacımız; MSÜ ve YKS sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Whatsapp Image 2024 01 10 At 11.22.10ÜNİVERSİTEYİ VE LİSANS PROGRAMLARINI DOĞRUDAN TANIDILAR

Bu amaçla düzenlenen üniversite gezilerinden ilki 19 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi yapılmıştı. İkinci gezimiz ise Kayseri Erciyes Üniversitesi gezisi oldu. Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  üniversitenin fiziki yapısını , sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ederek , gezilerini Erciyes Kayak Merkezinde tamamladılar.

Whatsapp Image 2024 01 11 At 11.37.59Üst Öğrenim Kurumlarının tanıtımı amacıyla yapılacak olan  gezilerin 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde devam edeceğine vurgu yapan Okul Müdürü YANIK; geziye katılan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Kaynak: Haber Merkezi