Whatsapp Image 2024 05 09 At 12.54.52

Kırıkkale Lisesi rehberlik servisi tarafından  "Üst Öğrenim Kurumlarının Tanıtılması" amacıyla 8 mayıs 2024 tarihinde 11. sınıf öğrencileriyle Amasya Üniversitesi İpekköy Yerleşkesinde bulunan Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesini gezi düzenlendi.

Üniversite tanıtım gezisinden sonra öğrenciler; Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Amasya Arkeoloji Müzesi, Beyazıt Cami ve Külliyesi, Minyatür Amasya Müzesi, Şehzadeler Müzesi, Amasya Kalesi ve Kral Mezarlarını gezerek gelecek yıl yapılacak olan YKS için moral depoladılar.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 12.53.44

ÖĞRENCİLER MOTİVASYONLARINI ARTIRDILAR

Rehberlik Öğretmeni Efraim SOYAK; Amacımız; MSÜ ve YKS sınavına hazırlanan 11. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak, istedikleri ve hedefledikleri üniversiteleri yerinde ziyaret etmelerini ve üniversite ortamını gözlemleyebilmelerine yardımcı olmak, meslekler hakkında öğretim üyelerinden, üniversite ve üniversitede yaşam hakkında; tanıtım biriminde görevli üniversite öğrencilerinden bilgi almalarına yardımcı olmak.

Whatsapp Image 2024 05 09 At 13.06.58

ÜNİVERSİTEYİ VE LİSANS PROGRAMLARINI DOĞRUDAN TANIDILAR

Okul Müdürü Sami YANIK; Bu amaçla düzenlenen üniversite gezilerinden ilki 19 Ekim 2023 tarihinde Eskişehir Anadolu Üniversitesine, İkinci gezimiz 10 Ocak 2024 tarihinde Kayseri Erciyes Üniversitesine, Üçüncü gezimiz ise 8 Mayıs 2024 tarihinde Amasya Üniversitesine oldu. Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz  bölümler hakkında bilgi aldılar,  üniversitenin fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar  ve genel havasını teneffüs ederek, gezilerini müze ziyaretleri ile  tamamladılar.

Üst Öğrenim Kurumlarının tanıtımı amacıyla yapılan gezilerin 2024-2025 Eğitim Öğretim yılında da devam edeceğine vurgu yapan Okul Müdürü YANIK; geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerden Handan YÜCEL, Gamze AYGÜN, Recep ERENTÖZ, Hayati TOKEL ve Efraim SOYAK’a teşekkür etti.

Kaynak: Kırıkkale Lisesi