Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Belediye Başkanı Ahmet Önal, Belediye meclis üyeleri ve İl Genel Meclis üyeleri yarın mazbatalarını alacaklar. CHP'den Kırıkkale Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Önal'a devir teslim töreninde Mehmet Saygılı'nın olup olmayacağı siyasi gündemin ilk maddesi oldu.

VELİ KORKMAZ  HOŞGÖRÜSÜ

10 yıl önce  AK Partili Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz makamı büyük bir hoşgörü içerisinde Mehmet Saygılı'ya teslim etmişti.

Dönemin bakanı  Prof.Dr.Beşir Atalay ve Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal'da bu devir teslim töreninde yer almıştı . Mehmet Saygılı ,Veli Korkmaz'dan makamı devralırken yanında kızı da yer alıyordu.

Devir teslim töreninde bir demokrasi güzelliği görüntüsü bu fotoğrafa bu şekilde yansımıştı. Kırıkkale kamuoyu şimdi aynı duyarlılığı Mehmet Saygılı'nın gösterip göstermeyeceğini merak ediyor.

Mehmet Saygılı Kırıkkale Belediyesi devir teslim törenine  gelmezse kamuoyunun tepkisini alacak

GELENEK BOZULMASIN

Kırıkkale İl olduğu tarihten bugüne kadar seçimi kaybeden tüm belediye başkanları yeni belediye başkanına  Belediye Başkanlığı makamı bizzat kendileri devretti.

Hayati Karayol'dan başlayan bu gelenek Cemalettin Akdoğan ,devamında Mustafa Pekdoğan son olarak da 2 dönem belediye başkanlığı yapan Veli Korkmaz'a kadar uzandı. Veli Korkmaz 'da seçim sonrası bizzat  makamı Mehmet Saygılı'ya teslim etmişti. Mehmet Saygılı'nın Kırıkkale'nin bu güzel geleneğini devam ettirip,ettirmeyeceği merakla bekleniyor.

 Siyasi kulislerde Saygılı'nın makam devrinde olmayacağı 5 günlük rapor aldığı ifade ediliyor.

NEZAKETSİZLİK

Kırıkkale kamuoyu  rapor bahanesinin gerçek olması durumunda Saygılı'nın bu davranışını siyasi nezaket ile bağdaştırmıyor. Şimdi  seçmeler büyük bir merakla makamı kimin devrileceğini takip ediliyor. Devir teslim programının Kırıkkale Belediyesi'nde yarın saat 15.00 gibi gerçekleşmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi