Kırıkkale İl Genel'de tek bayan 

I M G 20240405 W A0135

Cumhuriyet Halk Partisinin seçim başarısının ardında büI M G 20240405 W A0128I M G 20240405 W A0137F B I M G 1712332361887yük emek sahibi olan kahramanlar bulunuyor .

EMEKTAR PARTİLİ

Bu emeğin karşılığı ise 31 Mart 2024 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde %50'ye yaklaşan oy oranıyla rekor kırarak kazandılar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin Kırıkkale Belediye Başkanlığını kazanan Ahmet Önal'ı ilk tebrik edenler arasında yer alan emektar partililerden biride Kezban Kumru Boztepe.

TEK BAYAN

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda CHP Kırıkkale Merkez İl Genel Meclis Üyesi adayı Kezban Kumru Boztepe 31 Mart seçimlerinde il genel Meclis üyeligini kazanan tek bayan olarak Kırıkkale siyasi tarihine geçti.

KAPI KAPI OY TOPLADI

Kezban Boztepe seçim arefesi boyunca kurmuş olduğu bayanlar ekibi ve gençler ekibi ile birlikte Kırıkkale'yi cadde cadde, sokak sokak gezerek partisine ve kendisine oy istedi .

ÇOK ÇALIŞTI

Kırıkkale Merkez köylere kadar ziyarette bulunan Boztepe ,Cumhuriyet Halk Partisi'nin tabanından gelen bir siyasetçi olarak parti ülkeleri doğrultusunda Kırıkkale seçmenine oy vermeye davet etti.

3.BAYAN ÜYE

Sandıkta başarı sağlayan Kırıkkale'nin yeni genç bayan siyasetçisi Kezban Kumru Boztepe"nin il genel meclis başkanlığına talip olacağı siyasi kulislerde söyleniyor. Kezban Kumlu Boztepe Kırıkkale İl Genel Meclisine girmeyi başaran 3'ncü bayan oldu.

I M G 20240405 W A0132

Kırıkkale Yönetiminde Kadının Sesi

Kırıkkale seçmeni 31 Mart 2024 yerel yönetim ve mahalli idareler seçimlerinde oyunu Cumhuriyet Halk Partisi ve Ahmet Önal yönetiminden yana kullandı.

Bu başarı belediye başkanlığını kazanmanın yanı sıra Cumhuriyet Halk partisi ve Kırıkkale için farklı bir başarıyı da beraberinde getirdi.

 Ahmet Önal ile birlikte seçim döneminde Kırıkkalenin her bir karışını adım adım gezen, vatandaşların elini sıkıp gönlüne dokunan Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale İl Kadın Kolları Başkanı Kezban Kumru Boztepe, uzun zaman sonra Kırıkkale İl Genel Meclisi Üyeliğini kazanan tek kadın aday oldu.

Seçim süreci boyunca güleryüzü ve samimiyetiyle dikkat çeken Kumru geçtiğimiz dönem milletvekilliği seçimleri esnasında yaptığı kurum ziyaretlerinden birinde Petrol-İş Sendikasının eski yöneticilerinden dört kuşağın bir araya gelmesine ön ayak olmuş ve ardından Türk Metal sendikasının doğum yeri olan Kırıkkale şubesini ziyaret etmiş ve büyük bir sempatiyle karşılanmıştı. Bu ziyaretleri esnasında işçi sınıfının her anlamda yanında olduğuna ve iş , emek, özgürlük mücadelesinin kıymetine dikkat çekmişti.

Seçim çalışmaları boyunca bir çok demokratik kitle örgütlerini ziyaret ettiği süreçte sevgi ve özveriyle karşılanmış, demokratik kitle örgütlerinin yerel yönetimlerde söz sahibi olması konusunda fikir alışverişinde bulunmuştu. Ayrıca İl Genel Meclisi adayları arasında kadın adaylardan biri olması ve partisinin kendisini birinci sıradan aday göstermiş olması olumlu karşılandı.

Yine bu süreçte muhtar adayları ve mevcut muhtarlarla yaptığı görüşmeler esnasında bir çok muhtar ve adayın “il genel meclisine bir kadın başkan elinin değmesi şart!” tepkisiyle karşılaştı.

 Yaptığı esnaf ve köy ziyaretlerinde şehrin sorunlarını ilk ağızdan yani bölgenin kendi insanından dinlenmesi gerektiğine dikkat çekerek bu sorunların çözümü için il genel meclisinde öncülük edeceğini ifade etti.

Kırıkkale soluna ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne uzun yıllar hizmet etmiş köklü bir ailenin mirasını taşıyan sayın Kumru’nun , Kırıkkale halkı tarafından sevilen bir sima olması aynı zamanda meclis üyeleri içinde tek kadın olması da il genel meclisi başkanlığı yarışında iddialı bir aday olduğu kulislerde konuşulan önemli bir konu.

F B I M G 1712332381248

Şehrimizin köylerine götürülen hizmette önemli bir paya sahip olan İl Genel Meclisimizde başkan olarak işçi sınıfının mensubu bir ailenin çocuğu, emek mücadelesinin içinden gelen, mevcut durumda da il genel meclisimizin tek kadın mensubu olarak sayın Kezban Kumru’nun mu yoksa başka vasıflara sahip olan diğer üyelerin mi başkan olacağı Kırıkkale halkı ve kulisler tarafından merakla beklenen bir konu...

Kaynak: Haber merkezi