Kırıkkale-Ankara  ücretlerine zam yapıldı .

Geçtiğimiz hafta 140 TL çıkartılan ancak gelen tepkiler üzerine firmaların sitemli bir şekilde ertelediği zam 130 TL olarak uygulamaya geçti .

Akaryakıt ve parça fiyatlarındaki seri zamları artışın ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da zamlandı. En son 2023 yılının Kasım ayında zamlanan Kırıkkale-Ankara arası otobüs bilet fiyatları akaryakıta gelen son zamlardan sonra 110 TL’den 130 TL’ye çıktı. Hızlı treninde fiyat ve zaman açısından beklenen performansı vermemesi dolayısıyla vatandaşlar Ankara-Kırıkkale arasındaki güzergahta tekrar terminal ve otobüsleri tercih etmeye başladılar. Günlük gelip giden vatandaşlar ise 260 TL'lik ödemeyi yapmakta zorlanacaklarını ifade ediyorlar.

 2023 yıl içerisinde 4 defa zamlanan Kırıkkale-Ankara arası yolcu taşıma ücretleri artık Ankara'yı günübirlik ziyarete gitmeyi bile masraflı hale getirdi. Özellikle Kırıkkale Üniversitesi'nde egitim gören öğrenciler büyük kaygı içerisindeler.

Bazı vatandaşlar ise Kırıkkale Belediyesi'ne seslenerek 30 yıl öncesinde Kırıkkale-Ankara arasında belediye otobüslerinin olduğunu hatırlatarak Kırıkkale Belediyesi'nin bir rekabet unsuru olması bakımından otobüs koyması gerektiğini dile getiriyorlar

Kaynak: Haber Merkezi