Kırıkkale AK Parti yine ayağına sıkıyor....

Milletvekilliği seçiminde sürpriz liste yaparak mevcut aday adaylarını dışarıda bırakarak tarihinin en büyük oy yenilgisini alan Kırıkkale AK Parti adeta bundan ders çıkartmamışçasına belediye başkanlığı seçimleri için de buna benzer bir formülün peşine düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin oyunu en fazla artırdığı ve AK Parti'nin oyunu en çok düşürdüğü şehir olan Kırıkkale'de AK Parti kulislerinde perde arkasında partiden ziyade Kırıkkale Belediyesi gücünü elinde bulundurmaya çalışan bir grup adeta ithal aday peşine düştü.

Son umut olarak Ömer Faruk Koçak görüldü , Koçak Merkez Valisi olup, Valilikleri döneminde Kırıkkale ile hiç bir ciddi bağlar kurmamış .Kırıkkale'de doğup büyümekten dışında şehirde bağlantısı olmayan bir bürokrat.

Aydın Valiliği döneminde görevden alınan ve merkeze çekilen Ömer Faruk Koçak'ı ümit olarak gören AK partideki bir grup seçimi büyük bir oranda riske soktuğu gibi AK Parti kurallarını daha hiç sayarak müracaat sonrası temayül bile bittikten sonra dışarıdan siyasete istekli olmayan bir ismi getirmesi partide büyük tepkilere sebep oluyor . AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan  aday adaylarının sahada aktif şekilde çalışırken parti içerisindeki bir güç sevdalısı grubun bu şekildeki davranışı aday adaylarında tepkisini çekiyor.

Ancak belediyenin gücünü partiliden daha çok önemseyen grup değişik isimlere teklif götürdü. Ancak bu grubun teklifi bu kişiler tarafından kabul görmedi .

En son listelerinin en altında olan sessizce Ankara'da oturan Ömer Faruk Koçak akıla geldi .Ancak Ömer Faruk Koçak anketlerde çıkmayacağını çünkü Kırıkkale'nin hafızasında böyle bir ismin olmadığını bilen gurup adeta çırpınıyor.

AK Parti'nin kazanmasından çok kontrol edecekleri bir adayın senaryolarını ortaya sundular .Kırıkkale AK Parti camiası kulis merkezini Ankara'ya taşıyan bu gurubun belediyeyi riske atmasından rahatsız. 

Mevcut AK Parti Kırıkkale Belediye Başkan Aday Adayları ise saha çalışmalarına devam ederken adeta seçmenden hayat pahalından dolayı fırça yemeye devam ediyorlar. Vatandaş nezlinde 2. defa cezalandırılması düşünülen AK Parti'nin ithal aday peşinde koşması ise kendine zarardan başka bir şey olmayacağı düşüncesi hakim.

Kendisinin Kırıkkale Belediye Başkanlığı düşünmeyip de hizmet sevdalısı olmayan birisini Kırıkkale Belediyesi'ne getirmeye çalışmak ise Kırıkkale için ne kadar verimli olur düşünülmesi gereken bir konu. 

Kırıkkale AK Parti camiası "Madem Ömer Koçak bu kadar seviliyordu. Kırıkkaleli hemşehrimizdi , neden şimdi umut bağlayan grup onu bir büyükşehire vali yapmadı.Merkeze çekilmesine göz yumdular. Önce bu soruya cevap versinler.Amaç Koçak degil,seçimi kazanmak değil.Kazanacak partilililerinde önünü kesmek. Grup çıkarı parti çıkarından önemli hale geldi.Birileri gidiyor.Şehir kurtuluyor ama kazık çakmaya devam ediyor." şeklinde bu girişimi eleştiriyorlar.

Milletvekili seçimlerinde buna benzer bir formül yapan aynı grup şuan Kırıkkale Belediye Başkanlığını da riske atarak adeta partiden çok kendi gelecek vaatlerini düşünmeye çalışıyorlar. AK Parti'nin sancılı bir dönemde Parti içerisinde bile kabul görmeyen birini getirmeye çalışması rakip partilerde büyük bir memnuniyet havası oluşturdu. AK Parti'deki bu grubun güç kavgasını rakipleri büyük bir keyifle takip ediyor. 

Milletvekilliği seçimin de aday adaylarının tamamını küstürerek büyük bir oy kaybına uğrayan AK Parti belediye başkanlığı seçiminde de aynı senaryodan devam ediyor. 

AK Parti camiasının ve partinin emektar kitlesinin tek umudu Kırıkkale'deki bu senaryoyu genel merkezin hakaniyetli bir şekilde takip etmesi .

Kırıkkale kulislerinde Ömer Faruk Koçak'ın adaylığı durumunda Kırıkkale belediye başkanlığının şimdiden "MHP'ye hayırlı olsun, milletvekili seçimlerde bir milletvekilimizi MHP'ye teslim eden zihniyet yine partimiz üzerinde sinsi oyunlar peşinde. Kaybeden partimiz oluyor .Bu zaatlara  hiçbir şey olmuyor ki . Kaybeden yine Kırıkkale olacak. Kaybeden yine AK Parti gönüllüleri olacak. Onlar Ankara'ya gitme hazırlığını şimdiden yaptılar bile . Herkes her şeyi biliyor"şeklinde yorumlar yapılıyor

Kaynak: Haber Merkezi