AK Parti'de Pazar günü oldukça heyecanlı geçecek .

2024 Mahalli idareler seçimleri Kırıkkale Teşki̇lat temayül yoklamasında toplamda 567 kişi oy kullanılacak.AK Parti İl ,İlçe ve beldeler dahil toplam 567 parti mensubu aday adayları hakkında görüşlerini bildirecekler.

Kırıkkale AK Parti il başkanlığında yapılacak oylama Pazar günü saat 10.00'da başlayıp saat 16.00'da sona erecek. Partide oylama için dijital ortam kuruldu .Genel merkezden oylamayı takip edecek olan heyet Kırıkkale'ye geldi. Kırıkkale Belediyesi için toplam 218 Partili oy kullanırken diğer partililer ilçe ve belde belediye başkan aday ve adayları hakkında görüş belirtecekler. 

Geçtiğimiz yıllarda temayül yoklamasında Kamu Yararına çalışan sivil toplum örgütlerinin görüşlerini alan AK Parti Pazar günü yapılacak oylamada bu uygulamayı hayata geçirmeyecek. Partililere ilk soru olarak yerleşim yerlerindeki belediye başkanı AK Partili ise memnuniyetleri sorulacak .

İkinci soruda ise belediye başkan aday adayları arasında iki kişinin isminin yazılması istenecek. Partili eğer isterse mevcut aday adaylarının dışında üçüncü bir ismi de listeye ekleyebilecek.

Kaynak: Haber Merkezi