Uluslararası İşbirliği Çerçevesinde Kırgızistan Üniversitesi ile Kırıkkale Üniversitesi Arasında İmzalanan Anlaşma

Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov ve eşi Nazire Akılbekov, Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmiş ve bu kapsamda Kırıkkale Üniversitesi'ni ziyaret etmiştir.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeye, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov’un kızı Akilia Akılbekov da katıldı.

Toplantı, öğrencimiz Akilia Akılbekov’un Kırgız Kopuzu ve Demir Ağız Kopuzu performansı ile başladı. Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov, Uluslararası Kırgızistan Üniversitesi'nin faaliyetleri hakkında bilgi vererek, Kırıkkale Üniversitesi ile olan işbirliğinden duydukları memnuniyeti ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Ersan Aslan, uluslararasılaşma faaliyetlerine vurgu yaparak, iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, ortak sempozyum düzenleme ve proje çalışmaları gibi konularda işbirliği yapılmasına yönelik kararlılıklarını dile getirdi. Görüşme sonucunda, iki üniversite arasında yapılan işbirliği anlaşması imzalandı.

Hediyelerin de takas edildiği buluşmada, Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov'un Rektörümüze Kırgızistan'ın geleneksel kıyafeti olan Kırgız kaftan ve kalpağı hediye etmesi, karşılığında Rektörümüzün tarihi Çeşnigir Köprüsü'nü temsil eden çini çalışmasını hediye etmesi dikkat çekti.

Görüşmenin ardından, Prof. Dr. Baatırbek Akılbekov ve ailesi, Dış İlişkiler Başkanlığı ve Türkçe ve Yabancı Diller Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret ederek, uluslararasılaşma çalışmaları, Türkçe öğretimi ve Türk Edebiyatı ile ilgili yapılabilecek işbirliği alanları hakkında bilgi alışverişinde bulundular. Bu anlamlı ziyaret, iki üniversite arasındaki işbirliğini daha da güçlendirmeyi hedeflemektedir.

13-1

A19

Kaynak: Haber Merkezi