Dernek olarak kurulduğu günden itibaren kadınların sektörde daha fazla yer alması için çaba harcadıklarını ifade eden Dönmez, geçmişte kadın aşçı ve pastacı sayısının yok denecek kadar az olduğunu, kebapçı kadınların ise hiç bulunmadığını söyledi. Bugün ise sektörde kadın çalışan sayısının önemli ölçüde arttığını vurguladı.
Kadınların mutfaktaki titizlik, disiplin ve lezzet anlayışıyla sektöre büyük katkı sunduğunu dile getiren Dönmez, dernek olarak kadınların teorik ve pratik eğitim almalarına, ustalık ve usta öğretici belgeleri edinmelerine destek verdiklerini belirtti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen "Şeker Hamurundan Hayallerim" projesi sayesinde dezavantajlı kadınların meslek sahibi bireyler haline geldiğini söyledi.
Projelerin amacına ulaşmasının hem Kırıkkale hem de ülke için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade eden Dönmez, kadın istihdamını artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.
Sözlerini, “Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye” sloganıyla tamamlayan Dönmez, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak selam ve saygılarını iletti.