Kırıkkale’de kıblesi ve minaresinin çaplığı ortaya çıkan Azapoğlu Camii’nin ardından bir benzer olay da Bayraktepe Camii’nde yaşandı.

Hesap hatasından kaynaklan kıble yönünün çap olması Kırıkkale’de gündem konusu olmaya baladı. Cemaatten bazı kşilerin fark ettiği kıble yönünün çaplığına Camii yönetimi gözden kaçan hata olarak cevap verse de cemaat bu hatanın gözden kaçmayacak bir öneme haiz olduğunu vurguluyor.

Kalehaber.net olarak gündeme taşıdığımız Bayraktepe Camii’nin kıble çaplığı haberi gündem oluşturdu. Halk arasında ‘’ yeni bir Azapoğlu Camii vakası’’ olarak yorumlandı.

381176390 633801555609919 2612892005744214365 N

Podium AVM’nin yakınında bulunan Bayraktepe Camii’nin  minarelerinin kapılarının kıbleye bakmaması, bölgedeki vatandaşlar arasında dikkat çeken bir konu haline geldi.

Camiye gelenler arasında bu durumu fark edenlerin sayısı artarken, konuyu Yahşihan Müftülüğü'ne ileten vatandaşlar, bu durumun giderilmesi için çözüm bekliyor. Müftülük ise camiyi inşa eden firmayla iletişime geçerek durumu bildirdi.

 Ancak inşaat firmasının, minarelerin köşeli olması nedeniyle kapıların yerini değiştiremeyeceklerini belirtmesi, vatandaşların ve cami cemaatinin tepkisine neden oldu. Özellikle camiye gelenler arasında yapılan bu detayın fark edilmesi, konunun daha geniş kitlelere duyurulması için yerel medyaya da yansıdı. Konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip edilmesi bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi