İyi Parti Keskin Belediye Başkan Adayı Zafer Çakmaklı Keskin'in Milli Mücadele yıllarında ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti devletini yapmış olduğu desteklerle tarihi ve Vatansever bir ilçe olduğunu hatırlattı.

Çakmaklı Keskin halkının kendi aralarında para toplayarak 1928 yılında Türk Hava kuvvetlerine Keskin-1 isminde bir uçak hediye ettiğini hatırlatarak "Değerli Keskinli hemşehrilerim;

Bundan tam 98 yıl önce Türk hava kuvvetlerine uçak bağışlayan bir ilçenin bu günkü çocuklarıyız.

Hanlarıyla,hamam ve konaklarıyla bölge tarihine damga vurmuş,tiftik borsası,buğday borsası,hububat ve yumurta borsası ile o dönemde bölge ticaretine ev sahipliği yapmış bir ilçenin Keskinin bu günkü çocuklarıyız.

Bir çok siyasetçi,akademisyen,iş insanı ve sanatçı çıkarmış Evliya Çelebi'nin seyahatnamesinde ismi geçen bir ilçenin Keskin'in bu günkü çocuklarıyız."dedi.

Keskin Belediye Başkan Adayı Çakmaklı açıklamasının devamında "Mazimize bakınca şanla,şerefle ve gururla baktığımız lakin atisinde utanç,mahcubiyet ve yok oluşunu ve çöküşünü izlediğimiz bir ilçenin Keskinin bu günkü çocuklarıyız.

Liyakâtsiz ve basiretsiz yöneticilerin yönettiği,gözleri bir türlü doymayan şehrini değilde şahsını düşünen yandaş sermayenin belirlediği politikacı ve siyasetçileri ile yok oluşumuza ve köye dönüşümüze zemin hazırladığı bir ilçenin Keskinin bu günkü çocuklarıyız.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde ya bu yok oluşa devam deyip büyük bir köy olacağız yada değişim deyip yaşanabilir bir Keskin için var olacağız.

Tercih ve teveccüh artık Keskinli hemşehrilerimizindir.

Saygı ve hürmetlerimle."şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber merkezi