AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Kevser Ofluoğlu’nun Kırıkkale ziyareti sırasında kentin üretim ve savunma sanayisine ilişkin yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Ofluoğlu, Kırıkkale’nin geçmişteki üretim gücünün yeniden canlandırılması gerektiğini savunmuştu.

Kaplan, “Kırıkkale’yi konuşacaksak, önce Kırıkkale’yi doğru bilelim” başlığıyla yaptığı açıklamada, Ofluoğlu’na kentte devam eden yatırımlar konusunda eksik bilgi verildiğini öne sürdü.

Savunma Sanayisi Yatırımlarını Sıraladı

Kırıkkale’nin savunma sanayisindeki konumunun güçlenmeye devam ettiğini belirten Kaplan; MKE, ROKETSAN, Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve ARCA Savunma’nın kentteki faaliyet ve yatırımlarına dikkat çekti.

MKE’nin Kırıkkale’de silindirik barut ve çeşitli mühimmat üretimine yönelik 818 milyon dolarlık yatırım gerçekleştireceğini belirten Kaplan, Hüseyin Kahya Enerjik Malzemeler Fabrikası’nın da kritik enerjik malzemelerde dışa bağımlılığın azaltılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kaplan ayrıca ROKETSAN Kırıkkale Yakıt Üretim Tesisleri’nin yaklaşık 25 bin dönümlük alanda, 24 üretim binası ve 2 açık test sahası dahil 83 yapıyla faaliyetlerine başladığını söyledi. ARCA Savunma’nın ise mevcut üretimine ek olarak yeni bir mühimmat fabrikası yatırımı hazırlığında olduğunu aktardı.

Milletvekili Kaplan, 15 bin dönümlük alanda hayata geçirilen Jandarma Lojistik Depo Komutanlığı yatırımının da Kırıkkale’nin güvenlik ve lojistik alanındaki konumuna katkı sağlayacağını kaydetti.

Ulaşım ve Sosyal Yatırımlara da Değindi

Açıklamasında kentte devam eden diğer projelere de yer veren Kaplan, Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ile Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Köy yollarında beton, kilit parke ve asfalt çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Kaplan, 3 bin 500 seyirci kapasiteli ve 6 antrenman salonuna sahip kapalı spor salonunun tamamlandığını, Kırıkkale’ye yeni bir stadyum kazandırılması için yürütülen çalışmalarda da önemli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Yeni stadyum yatırımına ilişkin ayrıntıların ilerleyen süreçte kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

Kentte ilk huzurevinin yapımının tamamlandığını ifade eden Kaplan, sosyal konut çalışmalarına da değindi. Daha önce 900 konutun emeklilere teslim edildiğini, 1.736 sosyal konut için ise hak sahipliği kuralarının gerçekleştirildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin eğitim altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'nin eğitim altyapısını güçlendirmeye devam edeceğiz
İçeriği Görüntüle

“Daha Yapacak Çok İşimiz Var”

Kırıkkale’nin eksiklerinin bulunduğunu da belirten Kaplan, özellikle gençlerin kentte daha fazla iş ve istihdam imkanına kavuşmasının hedeflendiğini söyledi. Kentin daha fazla yatırım alması ve üretim kapasitesinin artırılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Kaplan, “Biz hiçbir zaman ‘her şey tamam’ demedik. Daha yapacak çok işimiz, Kırıkkale’mize kazandıracak çok eserimiz var” ifadelerini kullandı.

Ofluoğlu’nun savunma sanayisine ilişkin değerlendirmesine karşı çıkan Kaplan, Kırıkkale’de üretim gücünün kaybedildiği yönündeki tabloya katılmadığını belirterek, MKE’den ROKETSAN’a ve özel sektör yatırımlarına kadar devam eden projelerin kentin stratejik konumunu güçlendirdiğini savundu.

Kaynak: Haber Merkezi