İyi Parti 31 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale'de de sandıkta beklediğini bulamadı. Kırıkkale Belediye Başkanlığı seçimlerinde 1.200 ,belediye meclis üyeliğinde ,1.700 il genel meclisinde ise 4.400 oy alan parti adeta sandık şoku yaşadı.

Parti büyük bir hüsrana uğradı .Ciddi oy kaybı yaşayan İyi Parti'de istifalar başladı. Kırıkkale Milletvekili aday adayı Orhan Kılıç Kırıkkale İyi Parti il genel meclis  üyesi adayı Savaş Atıcı başta olmak üzere istifalar kendini gösterdi.

Bu arada Meral Akşener'in İyi Parti Genel başkanlığını bırakacağının ardından Koray Aydın'ın genel başkanlıga talip olması Kırıkkale'de iyi Parti tabanında yeni bir heyecan getirdi .

Bilindiği gibi 24 Haziran 2018 tarihinde Koray Aydın tarafından Şükrü Bülent Altınışık Kırıkkale iyi Parti İl Başkanlığı atanmış ve ardından yapılan milletvekili seçimlerinde ciddi oylar almıştı . İyi Parti'de şu an 4 genel başkan adayı bulunuyor. Koray Aydın güçlü isimler arasında yer alıyor.

Koray Aydın ile Bülent Altınışık'ın yakın dostluğunun bulunmasından dolayı İyi parti tabanı genel kongrenin ardından Kırıkkale'de tekrar Bülent Altınışık'ın  il başkanlığına getirilmesini bekliyor.

GÜNEŞLİ GÜNLERE HAZIRLANIYORUZ

Bülent Altınışık bugün sosyal medya hesabının yaptığı açıklamada Koray Aydın ile kendi resmini koyarak şu mesajı verdi." İYİ Parti Grup Başkanımız ve Ankara Milletvekilimiz Sayın Koray Aydın İYİ Parti Genel Başkan Adayı olmuştur. 

Kendisiyle yıllardır yol yürümekten gurur ve onur duyduğum, teşkilatlarına ve delegelerine gönülden bir köprü kurmuş olan değerli ağabeyimizin çıkmış olduğu bu kutlu yolda her zaman olduğu gibi üzerimize düşen ne varsa partililer ve şahsım adına partimizi yeniden güneşli günlere hazırlamaya geliyoruz. 

Yolumuz güneşli, mücadelemiz muzaffer olsun Sayın Bakanım."

Kaynak: Haber Merkezi