4D06C4Ad Ef14 4Cbc 8624 5E1933Ce32C5

Kırıkkale'nin manevi turizm alanında en çok ziyaret edilen yer ünvanına sahip İslami Değerler Külliyesi her geçen gün yeni projelerle halkın karşısına çıkıyor . Ramazan ayı dolayısıyla aileleri ile  birlikte gelen 35 çocuğun ihtiyacı olan kıyafetler İslami Değerler Külliyesi Hayır Çarşısında bulunan yetkililer tarafından giydirildi.

E2248Db9 399C 4B7A 858D 1Faca2A006D9

Osmanlı Devleti'nin Vakıf kültürünü Kırıkkale'de günümüze taşımaya çalışan Külliye 2. el ve sıfır kıyafetlerden oluşan Hayır Çarşısını açarak ihtiyaç sahiplerine hizmetine sundu .

Külliye'nin  alt katında yaklaşık 100 metrekarelik alanda teşhir edilen ikinci el eşyalar temizlendikten ve  ütülendikten sonra teslim ediliyor. İhtiyaç sahiplerinin ihtiyacı kadar alabileceği Hayır çarşına her geçen gün hayır sevenler destek veriyorlar. Hayır çarşısına verilecek 2. el kıyafetlerin yıkanmış ütülenmiş ve temiz olmasına özen gösterilirken iç çamaşırları ,abiye ,eski ayakkabı gibi kıyafetlerin teslim edilmemesi istendi. Sıfır kıyafetlerin de yer aldığı Hayır Çarşısı Kırıkkale'de ilk olma özelliğine sahip .Birçok hayırsever ise çarşıya destek için kıyafet gönderiyor. Ramazan ayın Dolayısıyla külliyeye oldukça ciddi sayıda hayırsever bağışları gelmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi