Hüseyin Ceylan İl Genel Meclis Başkanı gibi...

Kırıkkale İl Genel Meclisi Çarşamba günü yeni üyelerle ilk toplantısını gerçekleştirecek .

10 üyesi bulunan Ak Parti üyeler arasını yapmış olduğu Oylamada Kırıkkale Merkez'den meclis üyelerini kazanan Hüseyin Ceylan 9 Ragıp Akyüz ise bir oy aldı. Hüseyin Ceylan Cumhur ittifakı grubundan MHP'nin desteğini alması durumunda Kırıkkale'nin yeni il genel meclis başkanı olacak.

23 ÜYE

Toplantıda İl Genel Meclis Başkan ve Başkan Yardımcısı belirlenecek .23 üyesi bulunan Kırıkkale İl Genel Meclisi'nin 31 Mart 2024 tarihinde yapılan seçimlerde AK Parti 10, Cumhuriyet Halk Partisi 7 Milliyetçi Hareket Partisi 5 ve Yeniden Refah Partisi bir meclis üyeliği kazandı.

ORTAK HAREKET

Çarşamba günü yapılanacak olan oylama öncesi siyasi kulislerden öğrendiğimiz kadarıyla Cumhur İttifakı partilerinden AK Parti ,MHP ve Yeniden Refah Partili meclis üyeleri kendi aralarında anlaşarak il genel meclis Başkan adaylarını belirlediler.

CEYLAN ADAY

Öğrendiğimiz kadarıyla AK Parti 10 ,MHP 5 ve Yeniden Refah Partisi bir olmak üzere 16 meclis üyesi Kırıkkale Merkez'den AK Parti'den seçilen Hüseyin Ceylan'ı aday gösterecekler. MHP'li bir üyenin de başkan yardımcısı olması bekleniyor. Öğrendiğimiz kadarıyla MHP 'de  il genel meclisinde Cumhur ittifakı partilerinin bir arada hareket etmesini onaylıyor.

TEK BAYAN ÜYE

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 7 üyesi bulunuyor .Cumhuriyet Halk Partisi cephesinde ise il genel meclisinin tek bayan meclis üyesi Kezban Kumlu Boztepe'yi il genel meclis başkanlığına aday göstermesi bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi