F B I M G 1710435022094

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın katılımları ile üreticilere tohum ve malzeme temini töreni yapıldı.

 İŞKUR İl Müdürü Ferhat Metin, Defterdar Yaşar Derinkuyu, TMO Başmüdürü Tuncay Akgöl, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Hızır Akdemir ve üretici ve çiftçilerin katıldığı törende açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Fatih Ateş, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün destekleri ve Kırıkkale Valiliği koordinasyonda daha önce ekimi yapılmamış, atıl durumdaki arazilerin ekilmesinin teşvik edileceğini, temin edilen tohumların bu parsellerde kullanılacağını ve bu alanda çalışmalarının devam edeceğini dile getirdi.

BEREKETLİ SEZON OLSUN

 Törene katılan herkese ayrı ayrı teşekkürlerini ileterek çiftçilere bol bereketli sezonlar diledi. Daha sonra söz alan Vali Makas, temin edilen tohumların çiftçilere bir nebze nefes olacağını ve Tarım İl Müdürlüğü ile birlikte çiftçilerin her zaman yanında olacaklarını dile getirerek tohum dağıtımı törenine geçildi.

Bakanlık katkılı bu proje ile Kırıkkale’ye 10 milyon TL değerinde tohum temin edilmiş olup üreticilerimizin imkânlarına sunulmuştur. 

ARICILIK GELİŞİYOR

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün yürüttüğü Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi ‘’2024 yılı İlkbahar Projeleri’’ kapsamında yapılan törende 448 çiftçiye yeşil mercimek, çeltik, nohut ve kabak çekirdeği olmak üzere 112 bin 550 kg tohum temin edilmiştir. Projenin devamında ise 149 çiftçiye kuru fasulye, soya fasulyesi ve yağlık ayçiçeği tohumu temin edilecektir. Dinek Dağı Organik Arıcılık projesinde yer alan 18 arıcıya ise 180 kovan ve 360 kg organik temel petek temini yapılmıştır. 

EKİLMEYEN ARAZİ KALMASIN

Miras, mülkiyet ve çeşitli sorunlar nedeniyle ekilemeyen araziler yeni düzenlemeler ile kayıt altına alınabiliyor ve ekimi Bakanlık tarafında teşvik ediliyor. Bu projeler ile ekilmeyen tarım arazilerinin en verimli tohumlar kullanılarak ekonomiye kazandırılması için Kırıkkale İl Müdürlüğü olarak çalışmalara devam edecektir. Üreticilerimize çiftçilerimize hayırlı bereketli kazançlar dileriz.

Kaynak: Tarım ve Orman İl Müdürlüğü