Hatay'ı Sarsan 4.1 Büyüklüğündeki Depremin Ardından Uzman Açıklaması Geldi

Hatay'ın Antakya ilçesinde AFAD verilerine göre meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem, yerel saatle 21.24'te gerçekleşti. Depremin merkez üssü Antakya olarak belirlenirken, depremin 9.19 kilometre derinlikte kaydedildiği bildirildi. Şehir merkezi ve çevre ilçelerde hissedilen deprem sonrasında, ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı açıklandı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu depremin artçı bir deprem olduğunu ve endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti. Ersoy, daha önce 2 yıl boyunca bölgede benzer depremlerin yaşanacağını öngördüklerini ifade ederek, artçı depremlerin büyüklüğünün zamanla artabileceğini söyledi. Zemini sağlam olmayan bölgelerde depremlerin daha fazla hissedildiğini vurgulayan Ersoy, buna rağmen aynı bölgede yıkıcı bir deprem beklentisinin olmadığını belirtti.

Hasarlı binaların çevresinde dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Deprem Uzmanı, bu tür binaların yakınında bulunmanın tehlikeli olabileceğini ifade etti. Hatay'da meydana gelen depremin ardından bölge halkına, güvenli binalarda bulunmaları ve olası artçı depremlere karşı dikkatli olmaları çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Haber Merkezi