5F764D6C 71B9 47C8 B5C8 2B9A1F697D53

Dış İşleri Bakanı Hakan Fidan 13 Mart 2024 tarihinde Kırıkkale’de olacak. Gündüz esnaf ve partililerle bir araya gelecek olan Hakan Fidan akşam saatlerinde iftarını Kırıkkale’de açacak.

AK Parti İl teşkilatı Fidan için hummalı  bir hazırlık çalışmalarına başladı. Gerek MİT Müsteşarlığı döneminde , gerekse şimdiki Dış İşleri Bakanlığı döneminde Kırıkkale halkının ve Türk milletinin sevgisi kanan Fidan’ın ziyaretine vatandaştan yoğun ilgi olması bekleniyor.

Hakan Fidan Kimdir?


Hakan Fidan (d. 17 Temmuz 1968; Ankara), Türk askerakademisyenbürokratdiplomat ve mevcut Türkiye Dışişleri Bakanı. Göreve gelmeden önce, 2010-2023 yılları arasında Millî İstihbarat Teşkilatı müsteşarlığı görevinde bulundu. Fidan, İsmet İnönü'nün ardından 101 yıl sonra Dışişleri Bakanlığı koltuğuna geçen ikinci asker kökenli kişi oldu.

Daha önce dış politika ve güvenlik alanlarında kritik görevlerde bulunan Fidan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'ndaBaşbakanlık'ta dış politika ve güvenlik konularından sorumlu Müsteşar Yardımcılığı, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği, Başbakan Özel Temsilciliği, MİT Müsteşar Yardımcılığı ve Cumhurbaşkanı Özel Temsilciliği gibi görevlerde de bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi