Tarih Haberleri

Tarih haberleri ve güncel Tarih gelişmeleri, Tarih ile ilgili tüm video, Tarih fotoğrafları ve Tarih haberleri Kalehaber Kırıkkale Haberleri sitemizde


Kırıkkale

Kırıkkale'nin Delice ilçesi ile Balışeyh ilçesi sınırları arasında bulunan Elmalı Taban Mozaiği, önemli bir arkeolojik keşif olarak dikkat çekiyor.

Gündem

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tarihe ve kültürel mirasa sahip çıkmaya devam ettiklerini belirterek, "2024 yılında 19 eserin...

Kırıkkale

Kırıkkale'nin Delice ilçesine bağlı Ocabaşı Köyü'nde bulunan Tepeüstü Mevkii, arkeolojik açıdan büyük önem taşıyan bir alan olarak dikkat çekiyor.

Kırıkkale

1978 yılında Kırıkkalespor'un şampiyon olarak Süper Lig'e yükseldiği dönemde, yanlış anlaşılmalar ve isim karışıklıkları yaşandı.

Kırıkkale

Ahi Evran Üniversitesi öğretim üyesi Japon arkeolog Doç. Dr. Kimiyoshi Matsumura, Karakeçili Kaymakam'ı İbrahim Ergin'i ziyaret etti.

Kırıkkale

Kırıkkale'de bulunan 1. derece Arkeolojik sit alanı olarak tescil edilen Bağlık Höyük'ün tarihi Eski Tunç çağı'na kadar dayanıyor. Detayları haberimizde.

Kırıkkale

21 Ocak 1936 tarihinde, MKE Kırıkkalegücü'nün futbol takımı Kayseri mektepleri ile maç yapmak üzere Kayseri'ye gitti.

Kırıkkale

Kırıkkale'nin 90 yıllık tarihi bir fotoğrafı, yurtdışı kaynaklarından sağlanarak gün yüzüne çıktı.

Kırıkkale

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş heyeti ile birlikte Hasandede'ye ziyarette bulundu.

Dünya

Figüratif mağara sanatının en eski örneği, Avustralyalı ve Endonezyalı bilim insanları tarafından Endonezya'nın Güney Sulawesi Adası'nda keşfedildi.

Gündem

3 Temmuz 1997'de Kırıkkale'yi savaş alanına çeviren ve MKE Mühimmat Fabrikası'nda meydana gelen büyük patlama, şehrin tarihindeki en acı olaylardan...

Spor

Kırıkkalespor’un unutulmaz isimlerinden Temel Kazancıoğlu, 1977 yılında takıma katıldığında kulübün tarihine adını altın harflerle yazdıracağını kimse tahmin edemezdi.

Kırıkkale

Kültür ve Turizm Bakanlığı Onay Belgeli "Siyeri Nebi ve Mushafı Şerif Müzesi" Kırıkkale’de Açıldı

Kırıkkale

Çanakkale Gelibolu Tarihi Alanı'nda 280 Kırıkkaleli şehidimiz yatıyor. detaylar haberimizde...

Kırıkkale

Bu fotoğraf, 1960'lı yıllara ait olduğu düşünülen Kırıkkale'nin nostaljik bir manzarasını gözler önüne seriyor.

Kırıkkale

Ahılı, yaklaşık 1150 yıllarında kurulmuştur. Bu dönemde Ankara civarında bulunan Ahi Türklerinden bir grubun buraya gelerek yerleştikleri tahmin edilmektedir.

Gündem

25 Haziran 1969 tarihinde gerçekleşen Kırıkkalespor - Tarsus İdman Yurdu maçının 54. yıldönümü, bugün anılıyor.

Kültür Sanat

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesi yakınlarında bulunan Büklükale, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir arkeolojik alan olarak öne çıkıyor.

Gündem

Kırıkkale'nin Karakeçili ilçesindeki Büklükale Sit Alanı'nda, Hitit dönemine ait 3300 yıllık bir tablet bulunması, tarihseverlerin büyük ilgisini çekti.

Kırıkkale'de kültürel mirasın önemli simgelerinden biri olan Hacı Taşan Kültür Merkezi, namı diğer Taş Mektep, ziyaretçilerini büyülü bir müzik yolculuğuna...

Kırıkkale’de Hitit İmparatorluk çağına ait antik bir şehir olduğuna inanılan M.Ö.2000 yılın yarısında olduğu tahmin edilen tarihi kazı çalışmaları Büklükale’de...

Gündem

Bir Milletin kurtuluş mücadelesi 105 yıl önce bugün başladı. Bandırma Vapuru 16 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde İstanbul'dan Samsun'a...

Kırıkkale'de yaşayan çoğu vatandaş bu tarihi yeri bilmiyor. Karakeçili ilçesindeki bu tarihi yer antik dönemlere ait önemli izler taşıyor.

Asayiş

ABD'de ve İngiltere'de ele geçirilen Anadolu kökenli 42 tarihi eser ülkemize geri getirildi.

Eğitim

Kırıkkale Üniversitesi Münazara ve Farazi Dava Topluluğu tarafından Hukuk Fakültesi Kocatepe Salonu’nda...

Bilim

Kazakistan'da Türk tarihini değiştirebilecek önemli bir keşif yapıldı. Kazak arkeologlar, Doğu Kazakistan’da 3 bin 800 yıl önce inşa edilmiş olan...