F B I M G 1709994174177Haberimiz ses getirdi.Nur Camii tuvaletleri  yine ücretsiz olacak

Haberimiz ses getirdi .Nur Cami tuvaletlerinin ücretli olacağı ihale Kalehaber.net sitesinde yayınlandıktan sonra Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan yazılı açıklama ile iptal edildiği bildirildi.

Kırıkkale İl Müftülüğü yaptığı açıklama ile caminin artık ücretli olacağını kamuoyuyla paylaşmıştı. Halkın parası ile yapılan caminin tuvaletleri için 25 Mart'a kadar teklif istenerek ihaleye çıkartılacağı kamuoyuna duyurulmuş ve bundan sonra caminin tuvaletinin ücretli olacağı iletilmişti.

Kalehaber.net olarak yaptığımız bu eleştirisel haberin ardından çok sayıda vatandaş yazdıkları yorumlarla yapılan uygulamanın yanlış ve hatalı bir karar olduğuna vurgu yaparak ücretsiz hizmetin devamını istemişlerdi.

Bunun üzerine aynı gün saat 16.00 sularında Türkiye Diyanet Vakfı hafta sonu olmasına rağmen yaptığı yazılı açıklama ile bu kararlarından vazgeçtiklerini kamuoyuyla paylaştılar.

Kalehaber.net olarak yaptığımız  haberde tuvaletlerin insan ihtiyacı için vazgeçilmez olduğu ve dar gelirli insanların gidebileceği merkezde ücretsiz bir tuvalet olması gerektiğine vurgu yapmıştık .Haberimiz çok sayıda kişi tarafından yorumlarla desteklendi. Bu sert tepkiler üzerine Türkiye Diyanet Vakfı almış olduğu bu kararı Cumartesi  tatil gününde  toplanarak iptal etti. Kararı haber sitemiz aracılığı  ile kamuoyuna duyurdu.

...............................................

BASIN AÇIKLAMASI

Türkiye Diyanet Vakfı Kırıkkale Şubesi tarafından, daha düzenli ve temiz bir hizmet sunulabilmesi

amacıyla Nur Camii müştemilatında bulunan tuvaletlerin kiraya verilmesi planlanmıştı. Ancak yapılan

değerlendirme sonucu kiralama işleminin yapılmamasına karar verilmiştir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI KIRIKKALE ŞUBESİ

Kaynak: Türkiye Diyanet Vakfı