Bir AK Parti değerlendirmesi

AK Partide Aday belirleme sürecinde gördük ki, zirveye ismi çıkanlar sessiz, sakin, toplumla barışık olan adaylar oldu.

Her gün uçuyorum, kaçıyorum, geliyorum diyenler ise anketlere bile girmedi. Bu süreç aslında çok siyasi temizlik yaptı. Bu süreçin kazananı Bahattin Akyön, Bu sürecin yıldızlı pekiyisi Ülkü Şeyma Tabak’a gitmiş oldu.Uzun vadede onlar kazandı.

Kırıkkale yerel seçim heyecanına oldukça erken bir zamanda girdi. Gözler iktidar ve Merkez belediye başkanının olduğu Ak Partideydi. Kırıkkale aday belirleme süreci bir İstanbul kadar hareketli ve merak dolu geçti. Her gün bir aday adayı kendi adaylığını ilan ederek zafer kazandığını duyurdu . Ancak genel merkezin kararı mevcut düzeni devam ettirmek yönünde oldu. Mehmet Saygılı’ya bu zorlu seçim ortamında başarılar dileriz.

 Zira önümüzdeki yerel seçim belki de Kırıkkale tarihinin en rekabetçi seçimi olabilir. Çünkü son yapılan genel seçimde CHP oransal olarak oyunu en fazla Kırıkkale’de arttırmıştır. Bu başarının  yaşanmasının sebebi CHP’nin Kırıkkale insanına ulaşabilmesi değil, sayın milletvekilimiz Ahmet Önal’ın halk tarafından benimsenmiş olması etkili olmuştur. MHP  ise bu seçimde en güçlü adaylarından Harun Ulusoy’u göstererek yerel seçimlerdeki iddiasını ortaya koymuştur. Tüm adaylara başarılar diler Kırıkkaleyi olduğundan daha güzel bir yere taşıyacak adayın kazanmasını temenni ederiz.

Aday olan Saygılı olsa da seçimin yıldızı ve kalıcılık kazanan ismi Bahattin Akyön olmuştur. Yıllardır Kırıkkale’ye yaptığı kültürel ve sosyal hizmetlerle bir belediye başkanı kadar şehrimizin hayatına etki eden Bahattin Akyön aday belirleme sürecinde tüm anketlerde yer alarak halkın kendisine olan desteğini göstermiştir. Sevmiştir, sevilmiştir, eserler bırakmıştır.

 Kırıkkalenin dahi henüz tam bilmediği İslami Değerler Külliyesi Türkiye’nin İslam alemi için Kırıkkaleden yükseklen değeridir. Üç adet ilmi kitap yazan bir şahıstır. Uluslararası alanda vizyon ve misyon sahibidir. Akyön’ün yine aday olmasada Kırıkkale’de hizmetini göreceğiz. Bu istikrar gelecek dönemki seçimlerde Kırıkkalemize hizmet edecek konuma geleceğinden şüphe yoktur. Ancak sorulmalıdır ki, Ak Parti 12 aday Adayı içinde ve sonradan monte edilen adaylar içinden neden aday gösterememiştir. Parti kuruluş itibariyle bir şahıs partisi olmadığını iddia edenler bu durumda, neden hala aynı isim etrafında dönüp dolaştığı merak konusudur. 

31 Mart gecesi ortaya çıkacak tablo tarihi bir hesaplaşma olacaktır. Ya hep, ya hiç. 

Şimdi gelelim Kırıkkale’nin ihtiyacı olan aday profiline. Kırıkkale gençlerini kaybeden bir şehir konumuna gelmiştir. Kırıkkale’de yetişen gençlerimiz yeterli gelişmiş şehir imkanlarını bulamadığı için okumak veya çalışmak için şehrimizden ayrılmaktadır. Bunun olmasında en büyük faktör ise bana göre belediyeciliğin gençlerimize ulaşamıyor oluşudur. Diğer belediyeler incelendiğinde Kırıkkale’nin gençlere sunduğu imkanın ne kadar kısıtlı olduğu görülebilmektedir. ODTÜ’de okuyan oğlumun aktardığına göre diğer şehirlerden gelen üniversite arkadaşlarının hepsi geldikleri belediyelerden burs almakta akademik olarak bir projeleri olduğunda belediyelerinin sponsorluğunda projelerini hayata geçirerek memleketlerini gururlandırmaktadır ancak böyle bir hizmetten Kırıkkale maalesef mahrumdur.

 Sosyalleşme anlamında da eksikleri olan bir şehirdir Kırıkkale. Şenliklerimiz, konserlerimiz, ulusal çapta katılımcıları Kırıkkale’ye getiren organizasyonlarımız maalesef yok. Kırıkkale insanı düşünmelidir: Türkiye’nin herhangi bir şehrinden başka bir şehrine gitmek için yüzde 60 Kırıkkale’den geçmek gerekirken, bu yüzden yüzbinlerce insan her yıl Kırıkkale sınırlarından geçerken neden hiçbiri biraz Kırıkkale’de durup vakit geçirmiyor? Gerçi bu soruyu sormak kolay işin özüne baktığımızda görüyoruz ki Kırıkkale’yi ziyarete gelen insanların konaklayacağı bir yer bile yok. 

Yıllardır Ak partinin yönettiği bu şehrin diğer Ak Parti şehirlerinde olan imkanlardan geri kalması parti için bir utanç göstergesidir. Bu konuda maalesef halkımız da yeterli kamuoyu bilincine sahip değildir. Hizmet yapılmaz alınır. Halkımız hizmeti talep etmeyi maalesef öğrenememiştir. Eğer ki hizmet alınamıyorsa da değişim şarttır. Yine de umudumuzu kesmeyelim belki o sene bu sene olur ve yıllardır görevde olan mevcut belediye başkanımız tekrar seçildiğinde kanalizasyon ve su sorunumuzu çözmeyi 10+5 yılın sonunda bu sefer başarabilir.

Yukarda bahsettiğimiz sorunlarımız göz önüne alındığında Kırıkkale halkı tarafından benimsenmiş Kırıkkale’nin öz evladı olan, gençlerle çalışmaya hazır, genç ve dinamik bir adayın Kırıkkale’ye yakışacağını düşünmekteyim. Kazanan Akyön ve Tabak olduğu açıktır.

Bakalım bugün AK Parti'nin ilçe ve belge belediye başkan adayları açıklanacak bir curcuna olacağı kesin bir hafta on günde bu tartışmayla geçer seçime kalır 45 gün. Diğer partiler atı alıp Üsküdar'ı geçerken AK Parti kendi içerisinde sessiz kavgalarla çekişmelerle enerji kaybediyor.

Sahada görünmeyen Kırıkkale belediye başkan aday adaylarının yanına bugün ilçe ve beldelerdeki listeye giremeyen aday adayları da eklenecek. Bazıları diğer partilerle temasa geçecek. Olan AK Parti'ye oluyor.

31 Mart 2024 seçimlerinde AK Parti'nin saçı önüne dökülecek.Ak'mı kararımı belli olacak. O günden sonra yeni bir dönem başlayacağını herkes biliyor. Umarım AK Parti bu seçimdede Kaybedenler kulübünün üyesi olmaz.

Mahmut Erdal

Kaynak: Haber merkezi