Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesine bağlı Güzelyurt Köyü Camii’nde her cuma namazı sonrası cemaat için yapılan tavuk döner ikramı, köyde güzel bir gelenek haline geldi. Hayırsever vatandaşlar, geçmişlerinin ruhuna rahmet okutmak ve cemaatle paylaşımda bulunmak amacıyla bu anlamlı etkinliğe gönülden destek veriyor.

Camii İmam-Hatibi Yasin Vural, hayır yapmak isteyenlerle cami cemaatini buluşturarak adeta bir gönül köprüsü kuruyor. Vural, yapılan ikramların cemaat arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirterek, “Bu tür hayır etkinlikleri cami ortamına bereket katıyor, insanlar arasında samimiyeti ve dayanışmayı artırıyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nda Mavi ve Beyaz Liste Heyecanı
CHP Kırıkkale İl Başkanlığı’nda Mavi ve Beyaz Liste Heyecanı
İçeriği Görüntüle

Cemaatin büyük memnuniyetle karşıladığı bu ikramlar, Güzelyurt Köyü’nde cuma günlerine ayrı bir sıcaklık ve manevi anlam kazandırıyor. Sulakyurt İlçe Müftülüğü, köy halkının bu örnek davranışını takdirle karşıladıklarını belirterek, benzer hayır çalışmalarının çoğalmasının toplumsal dayanışmayı güçlendireceğini ifade etti.

Kaynak: Sulakyurt İlçe Müftülüğü