Kırıkkale’nin tanınmış müzisyenlerinden ve Kırıkkale Sanatçılar ve Müzisyenler Derneği (SAMDER) Başkanı Erol Tombak, Kalehaber.net ofisini ziyaret ederek Kalehaber.net Yazı İşleri Müdürü Kubilay Esendağ’a yaptığı açıklamalarda dernek çalışmaları ve sanata olan bağlılığı hakkında bilgi verdi.

69 yaşındaki deneyimli sanatçı, yıllarını müziğe adamış biri olarak yalnızca sahneyle değil, kurumsal çabalarla da sanatın içinde olmaya devam ediyor. SAMDER’in, Kırıkkale’de sanatçılar arasında dayanışmayı güçlendirmek, genç yetenekleri desteklemek ve şehrin kültürel hayatına katkı sunmak amacıyla faaliyet gösterdiğini belirtti.

“Dernek olarak önceliğimiz, bu şehirde müzikle ilgilenen herkesi bir araya getirmek. Gençlerin sahneye çıkması, kendini ifade etmesi, bir enstrümanı öğrenmesi ya da bir ustayla tanışması bizim için çok kıymetli,” diyen Erol Tombak, SAMDER çatısı altında düzenledikleri konserler, müzik geceleri, eğitim programları ve kültürel etkinliklerle hem sanatçılara hem de halka yönelik çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Ziyaret sırasında müzikle iç içe geçen kişisel yaşamından da söz eden Tombak, sahip olduğu plak ve kaset koleksiyonunun kendisi için taşıdığı değeri şu sözlerle ifade etti:

“Koleksiyonum sadece bir hobi değil. Müzik tarihine, geçmişin seslerine tanıklık eden bir arşiv gibi. Bu koleksiyonların korunması, kültürel hafızanın canlı tutulması açısından önemli.”

Erol Tombak, Kalehaber ekibine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı teşekkür ederek, yerel medyanın sanata verdiği desteğin fark edildiğini ve takdirle karşılandığını ifade etti.

Kırıkkale’de STK’lardan Tarihi Filistin Çağrısı
Kırıkkale’de STK’lardan Tarihi Filistin Çağrısı
İçeriği Görüntüle

SAMDER’in önümüzdeki dönemde de Kırıkkale’de sanatın daha görünür hale gelmesi için çalışmalarını sürdüreceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi