Açık Öğretim Kurumları sınavı tüm Türkiye'de olduğu gibi Kırıkkale'de de eş zamanlı olarak 3 oturum halinde 23-24 Aralık 2024 tarihlerinde gerçekleşti.

Kırıkkale’de sınava giren öğrencilerden bir tanesi de Türkan Hilal Öge. Kırıkkale Şehit Erdem Mut Ortaokulunda sına giren Özel vatandaşımız Türkan Hilal'i annesi Yeşim Öge tekerlekli sandalye ile sınava gireceği okula getirdi. Yeşim Öge, yaptığı açıklamada: “Evde Türkan Hilal’in engelli bir kardeşi daha var. Kendisi okumak istediğini söylediğinde hiç düşünmeden okul kaydını yaptırdık. Gidebileceği yere kadar okuması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Asgari ücretle geçimimizi sağlıyoruz. Maddi zorluklar içerisinde olsak da kızımın eğitim arzusunu sonuna kadar destekleyeceğiz.” Dedi. Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün’ün de yakinen ilgilendiği Türkan Hilal’in heyecanı gözlerinden okunuyordu. Eğitimin engel tanımadığını bir kere daha gösterdi.

I M G 20231223 110233Türkan Hilal Öge'nin Azmi ve Ailesinin Destanı: Engelleri Aşarak Sınav Heyecanı

Kırıkkale Şehit Erdem Mut Ortaokulu'nda gerçekleşen Açık Öğretim Kurumları sınavına katılan öğrenciler arasında yer alan Türkan Hilal Öge'nin hikayesi, sadece bir sınav değil, aynı zamanda azim, sevgi ve dayanışmanın güzel bir örneğini sunuyor.

I M G 20231223 110229Engelleri Birlikte Aşıyorlar

Türkan Hilal Öge, tekerlekli sandalye kullanıcısı olmasına rağmen, annesi Yeşim Öge'nin sevgi dolu desteğiyle sınav heyecanını yaşadı. Annesi, kızının eğitim arzusunu desteklemek adına hiç tereddüt etmeden onu sınava getirdi. Evlerinde engelli bir kardeşi daha olduğunu belirten Yeşim Öge, maddi zorluklar içinde olmalarına rağmen kızlarının eğitim hakkını sonuna kadar savunduklarını ifade etti.

I M G 20231223 110226Eğitimde İmkansızlık Yok: Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Destek Veriyor

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün'ün yakın ilgisi, Türkan Hilal'in eğitim serüvenini daha da özel kılıyor. Aygün, eğitimin engel tanımadığını bir kez daha gösteriyor ve Türkan Hilal'in heyecanını gözlerinden okuyarak destek sağlıyor.

I M G 20231223 110220Aile ve Toplum Dayanışması: Birlikte Başaracaklar

Yeşim Öge'nin ifadeleriyle, aileleri sadece maddi zorluklarla değil, aynı zamanda engellerle de mücadele etmek zorunda kalan çocukları için elinden geleni yapmaya çalışan birçok ailenin sesi oldu. Türkan Hilal'in azmi, ailesinin sevgisi ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı'nın destekleriyle birlikte, eğitimde engellerin aşılabileceği ve her öğrencinin potansiyelini ortaya koyabileceği bir ortamın var olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Bu güzel öykü, Türkan Hilal Öge'nin sınav heyecanını, ailesinin özverili çabalarını ve toplumun dayanışmasını vurgulayarak, eğitimde engellerin aşılabilir olduğu mesajını güçlü bir şekilde iletiyor.

Kaynak: Haber Merkezi