Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, yapılan yüzde 49,25'lik zamın emeklileri memnun etmediğini belirterek, yeni düzenlemeler talep etti. Aytekin, yaptığı açıklamada, "2024 yılı için emekli maaşlarına yansıtılan yüzde 49.25 oranındaki zam, emeklileri tatmin etmedi. Bu nedenle, emeklilere yönelik yeni bir düzenleme yapılması gerekmektedir" dedi.

Ülkede 16,5 milyon emeklinin yaşadığına dikkat çeken Aytekin, Kırıkkale'de ise 50 bin emeklinin olduğunu ifade etti. İstatistik Kurumu verilerinin emeklinin enflasyonunu doğru yansıtmadığını belirten Aytekin, ülkede açlık sınırının asgari ücreti geçtiğini, yoksulluk sınırının ise 50 bin TL'yi aştığını söyledi.

Aytekin'in ifadeleri şu şekilde devam etti: "Biz emekli temsilcileri olarak en düşük emekli maaşının 10 bin değil, asgari ücret seviyesi olan 17 bin TL olmasını talep ediyoruz. Bu taleplerimizin yanında, verilecek emekli zamlarının yüzdeli değil, seyyanen yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca emeklilerin çalıştıkları zamanla ilgili kademeli bir sistemle zam yapılması gerekmektedir."

Aytekin, taleplerini sıralarken, eski taleplerin de hatırlanması gerektiğini belirterek, "Bu isteklerimizin yerine getirilmesini iktidardan beklemekteyiz. İntibakın yeniden düzenlenmesi, ilaç katkı paylarının kaldırılması, ikramiyelerin asgari ücret seviyesine getirilmesi gibi önemli konuların da dikkate alınmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Emekliler Derneği