Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan ve 2024/2025 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanacak olan yeni eğitim müfredatına sert tepki gösterdi. Eğitim-Sen, MEB'in müfredat değişikliklerini kapalı kapılar ardında ve kamuoyundan uzak bir şekilde hazırladığını belirterek, şeffaflıktan yoksun bu süreci eleştirdi.

MEB'in müfredat değişikliklerinin, laik ve bilimsel eğitimi geri plana iterek dini ve milli değerleri merkeze aldığını vurgulayan Avcı, "Yeni müfredat değişiklikleri, düşünmeyen, sorgulamayan, eleştirmeyen, itaatkâr nesiller yetiştirmeyi hedeflemektedir," dedi. Avcı, müfredatın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" olarak adlandırılmasının tesadüf olmadığını belirterek, değişikliklerin tek adam rejiminin siyasal ve ideolojik hedeflerini eğitim müfredatına yerleştirdiğini söyledi.

Yeni müfredatın, bilim, tarih, felsefe ve sanat derslerini hedef aldığını ve bilimsel eğitimle ilgili birçok noktanın özenle sadeleştirildiğini ya da ayıklandığını ifade eden Avcı, "Bireycilikle, milliyetçilikle, dini-milli değerler ve rekabet ile yoğrulmuş bir müfredatın çocuklarımıza verebileceği hiçbir şey yoktur," şeklinde konuştu.

Eğitim-Sen, bu müfredat değişikliklerine karşı mücadelesini sürdüreceğini ve laik, bilimsel eğitimin savunucusu olmaya devam edeceğini vurguladı. Avcı, tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencileri, velileri ve kamuoyunu bu müfredata karşı birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Kaynak: Eğitim-SEN