Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Ayşe Avcı, son dönemde eğitimcilere yönelik artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, şiddetin son bulması için yetkililere çağrıda bulundu.

30 Mayıs Perşembe günü Kırıkkale Şehit Ferhat Bozkurt İlkokulu’nda öğretmen Mustafa Kitapçı'nın bir öğrenci velisi tarafından fiziki şiddete maruz kalması ve darp edilmesi, eğitim camiasında büyük tepki yarattı. Bu olay, öğretmenlerin güvenliğinin sağlanması gerektiği konusunda güçlü bir mesaj verdi.

Eğitim-Sen Yürütme Kurulu, okula giderek okul yönetimi ve öğretmenlerle görüştü, geçmiş olsun dileklerini iletti ve bu şiddet olayını kınadı. Sendika yetkilileri, diğer eğitim sendikalarının temsilcilerine ortak bir basın açıklaması yapma çağrısında bulundu.

Ayşe Avcı, eğitim emekçilerine yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Eğitim emekçilerine yönelik bu şiddetin sorumlusu, eğitim sistemi ve öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılmasına neden olan Milli Eğitim Bakanlığı'dır" dedi. Avcı, öğretmenlere ve idarecilere yönelik politikaların gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Avcı'nın açıklamalarında şu ifadeler yer aldı: "Yıllardır yaptığımız tüm uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle bir öğretmene şiddet uygulanması, maalesef bakanlığın ideolojik örgütlenme alanına çevirdiği, yazboz tahtasına dönüştürdüğü eğitim politikalarının sonucu olarak değerlendirilmelidir. Okullarda yaşanan şiddetin ve eğitim emekçilerine yönelik saldırıların önlenebilmesi, öncelikle her fırsatta eğitim emekçilerini hedef haline getiren politika ve uygulamalara son verilmesinden geçmektedir. Türkiye’nin her yerinde eğitim kurumlarında birbirine benzer şekilde eğitim emekçilerini hedef alan şiddet olaylarının yaşanması, şiddetin arkasındaki nedenlerin ortaya çıkarılmasını, eğitim kurumlarında eğitim emekçilerinin can güvenliğinin sağlanmasını gerektirmektedir. Okulda şiddet olaylarının son bulması için MEB’i acilen harekete geçmeye ve önlem almaya çağırıyoruz."

Eğitim-Sen, eğitimcilerin can güvenliğinin olmadığı bir eğitim sistemini kabul etmeyeceklerini belirterek, Milli Eğitim Bakanlığı'nı acil önlemler almaya davet etti. Eğitim-Sen, tüm eğitim emekçilerini desteklemek ve şiddetin son bulması için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğini duyurdu.

Kaynak: Eğitim-SEN