F B I M G 1711746207933Doğa severler öfkeli;gerekirse eylem yaparız

Kent Ormanı Parkı'nın Orman İşletme Müdürlüğü'ne iadesini öğrenen vatandaşlar yoğun tepki gösterdi. Özellikle Doğa severler ve meraklıları belediyelerin yeşil alanı çoğaltması gerekirken elindeki mevcut 400 hektarlık yeri iade etmesinin Belediyecilik anlayışına yakışmadığını dile getirdiler. Doğa severler gerekirse protesto eylemi yapacaklarını ifade ettiler.

Belediyelerin görevi vatandaşın yeşil alan ihtiyacını arttırmak olması gerekirken Kırıkkale Belediyesi mevcut yönetimi ne yazık ki kendi kullanımında olan Kırık Köyü’ndeki Kent Ormanı’nı tekrar Orman Genel Müdürlüğü’ne devrederek kenara çekildi. F B I M G 1711746205611

DOGA SEVERLER TEPKİLİ

400 dönümlük Kent Ormanı doğa sporu yapan ,yürüyüş yapan ,günübirlik piknikçilerin buluşma adresiydi. Kırıkkale Belediyesi’nin bünyesinde olmasından dolayı güven duyulan park son dönemde ilgisizliğe terk edildi. Kırıkkale belediyesi Orman İşletme Müdürlüğü’ne gönderdiği yazıda bu alanı artık kullanmak istemediğini ve kira süresini uzatmayacağını ifade etti.

F B I M G 1711746203225

Kırıkkale halkının özellikle şehrin Kuzeyinde nefes alma yeri olarak gördüğü bu alan Orman Genel Müdürlüğü tarafından 20 yıllığına ihaleye çıkartıldı.İhaleyi Ankara merkezli Kamuda Çalışan Engelliler Derneği kazandı. Bunu öğrenen park müdavimleri Kalehaber’i arayarak Kırıkkale Belediyesi’nin tutumunu eleştirdiler.

 Yaptığımız araştırmada Kırıkkale Orman İşletme İl Müdürlüğü’nün yetkilileri derneğin bir takım yatırımlar yapacağını ,kahvaltı hizmeti veren bir lokanta kuracaklarını bildirdi. Ancak park müdavimleri gelişmeleri ve Kırıkkale Belediyesi’nin gözde bu parkı terk etmesini eleştiriyorlar. İhalenin yaklaşık 2 ay önce yapıldığı ortaya çıktı.Kalehaber'in ortaya çıkarttığı bu gerçeğin ardından çok sayıda doğal sever olaya tepki göstererek gerekirse protesto eylemi yapmaya kadar gideceklerini ifade ettiler.

F B I M G 1711746213454

Kaynak: Haber merkezi