Dar gelirli memnun, ekmek Kırıkkale'de 5 lira

Türkiye genelinde ekmek fiyatları yükselirken Kırıkkale'de yerinde sayması vatandaşı son derece mutlu ediyor.

Özellikle dar gelirli ailelerin sofraların baş tacı ekmeğin fiyatı Kırıkkale'de 5 TL'den satılıyor.

200 gram ekmek Türkiye'nin her yerinde 6.5 Türk lirasi ile 10 lira arasında farklı fiyatlara satılmaya başlandı. Ancak Kırıkkale'de Fırıncılar arası rekabetten dolayı aynı gramaj ekmek 5 liradan satılmaya devam ediyor. Hatta Gündoğdu Mahallesi'nde bir fırın 4 TL'den ekmek satmaya devam ediyor. 

Kırıkkale'deki fırıncıların bu rekabetine Marketler Zinciri de ayak uydurmak zorunda kalarak ekmeği 5 TL'den satmaya karar aldılar. BİM Şok gibi marketlerde ekmeği 5 tl'den bulmak mümkün.

Fırıncılar arası rekabetten dar gelirdi vatandaşlar memnun olurken Bakkal esnafi bu konuda sitemli. Fırıncıların aynı ekmeği kendi gişelerinde 6,5 TL'den satarken bakkala 5 TL'den sattırmaya devam ettiklerini ve bakkalların kar marjının azaldığından yakınıyorlar. Kırıkkale yaklaşık günlük 180 bin ekmek üretimi yapılıyor. Fırıncılar arası rekabetten dolayı Kırıkkale Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası yıllardır üretim yapmayarak özel sektörü kontrol ediyor.

Ramazan ayının yaklaşması ile beraber Kırıkkale'de hamur işlerine olan ilgiden dolayı ekmek satışını azalacağı bunun yerine un satışlarına patlama bekleniyor.

Kaynak: Haber merkezi