89D254E3 2288 43C2 8581 A97Cd0A5Cf25

Kırıkkale’de, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda buluşan KESK Kırıkkale Şubeler Platformu , CHP Kırıkkale İl Başkanlığı ,  Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi, Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi,ADD Kırıkkale Şubesi, TTB Kırıkkale il Temsilciliği , TMMOB Makine Mühendisleri Odası,Sosyal Demokrasi Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği, işçiler, emekçiler, gençler, kadınlar ve emekliler, birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla dolu bir gün geçirdi.

722Ee1A4 A24E 4B7E 84A3 D17Efb3Cb7C5

Kutlamaların başlangıcında yapılan açıklamada, işçilerin, emekçilerin ve diğer toplumsal kesimlerin bir araya gelerek, insanca bir yaşam mücadelesinde birlikte mücadele etme kararlılığı vurgulandı. Tüm katılımcılara sevgiyle, saygıyla selam gönderilirken, birlik, mücadele ve dayanışma gününün kutlandığı ifade edildi.

Açıklamada, dünya genelinde ve ülkede artan yoksulluk, güvencesizlik, sömürü ve baskılar karşısında seslerin yükseltilmesi gerektiği vurgulandı. Kapitalist barbarlığın yarattığı yıkımın her geçen gün büyüdüğüne dikkat çekilirken, doğa ve insan üzerindeki olumsuz etkileriyle ilgili endişeler dile getirildi.

Ca4D5C96 84B8 47Db Be82 Efe4493Ce8C8

İşçi sınıfının her kesiminden insanın yaşadığı zorluklara ve adaletsizliklere dikkat çekilen açıklamada, her krizin faturasının emekçilere kesildiği belirtildi. İşsizlik, kayıt dışı çalıştırma ve iş cinayetleri gibi sorunlara da değinilirken, sendikal hak ve özgürlüklerin önemine vurgu yapıldı.

Ayrıca, ekonomik krizlerin ve sosyal adaletsizliğin artmasıyla birlikte, gelir dağılımındaki adaletsizliklerin de büyüdüğüne dikkat çekildi. Toplumun en zengin kesiminin servetin büyük bir bölümünü elinde tuttuğu, geriye kalanların ise bu adaletsiz dağılımdan pay alamadığı ifade edildi.

Açıklamada, haksızlıklara, ayrımcılığa ve adaletsizliğe karşı mücadelenin önemine vurgu yapılarak, birlik ve dayanışma içinde hareket etmenin gerekliliği vurgulandı. Tarihte birlik olmanın ve mücadele etmenin önemli başarılar getirdiğine değinilirken, bu ruhun bugün de devam ettiği belirtildi.

Son olarak, gelecek güzel günlerin umuduyla birlikte, işçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin ve emeklilerin bir araya gelerek, daha adil, daha insanca bir dünya ve ülke için mücadele etme kararlılığı ifade edildi. Birlik, mücadele ve dayanışma ruhuyla geçen 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, umut dolu mesajlarla son buldu.

KESK Kırıkkale Şubeler Platformu                    CHP Kırıkkale İl Başkanlığı                    Alevi Kültür Dernekleri Kırıkkale Şubesi                Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şubesi

ADD Kırıkkale Şubesi                                            TTB Kırıkkale il Temsilciliği                   TMMOB Makine Mühendisleri Odası                       Sosyal Demokrasi Derneği Kırıkkale İl Temsilciliği

5072A984 997D 4Aad 87A4 670Cbf81Dcba

Kaynak: Haber Merkezi