Kırıkkale Üniversitesi, Eğitim Fakültesi , Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2.Sınıf öğrencisi Derya Güler, danışmanlığını Doç. Dr. Metin Elkatmış'ın yaptığı Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Gökçeyurt Yibitaş ilkokulunda “çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşuyor” isimli projeyi hayata geçirdi.

I M G 20240421 W A0010

Mevlâna'nın , “Oyun aslında akıldadır, ancak çocuk oyunla akıllanır” sözünden yola çıkan öğrencimiz etkinlikte öğrenciler ile buluştu.

Proje kapsamında okul bahçesinde ki yıpranmış artık gözükmeyen oyun çizgileri boyanarak yenilendi. Yenilenen alanlarda çocuklarla oyunlar oynanarak çocuklar geleneksel çocuk oyunlarıyla buluşturuldu.

                  I M G 20240508 W A0041              

  Projeyle ilgili görüşlerine müracaat ettiğimiz Doç. Dr. Metin Elkatmış ise yapılan etkinliğin öğrenciler için anlamlı bir etkinlik olduğunu dile getirdi.

Bu yapılan çalışma ile çocuklara paylaşma , birlik , özgüven, rekabet  ve dayanışma duygusu aşılanırken çocukların fiziksel olarak gelişimlerine de katkıda bulunuldu. Oyun sırasında yaşanan etkileşimler çocukların empati, paylaşma ve yardımlaşma gibi sosyal becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu.

I M G 20240508 W A0052

          Elkatmıs proje ile ilgili çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal gelişimine katkıda bulunacağını söyledi. Geleneksel çocuk oyunları unutulmaması gerektiğini ve çocukların bedensel koordinasyonunu, strateji, planlama, problem çözme , karar verme, yaratıcılık , hayal gücü gibi becerilerinin gelişmesine yardımcı olacağını söyledi.

I M G 20240508 W A0043

         Oyun çizgilerinde ilkokul öğrencileriyle beraber seksek, mendil kapmaca , bezirgan başı , yağ satarım bal satarım , eski minder gibi çocuk oyunları oynanarak eğlenildi, aynı zamanda oyunları bilmeyen çocukların da oyunları öğrenmesi sağlandı. Etkinlikte çocuklar ile buluşan üniversite öğrencisi ve ilkokul öğrencileri keyifli zamanlar geçirdi.

Kaynak: Haber Merkezi