HABER-YORUM...

Kırıkkale Eski Belediye Başkanı Mustafa Pekdoğan, Kırıkkale siyasi arenasının pek alışkın olmadığı bir çıkış yaparak 6 yıl önce Milliyetçi Hareket Partisi'nden  Cumhuriyet Halk Partisine katılarak aktif siyasete devam etti. 

Mustafa Pekdoğan bir ülkücü olarak neredeyse ülkücü şehri olarak adlandırılan Kırıkkale'de karşı siyasi kulvara geçerek uzun sürede eleştirilere kulak tıkadı.

Kırıkkale'de bir Belediye Başkanı olarak MHP'nin rozetini çıkartıp CHP'nin rozetini takmak her babayiğidin yapacağı bir hareket değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi rozetini grup toplantısında bizzat eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu takarak Türkiye'ye anons yaptı.

Mustafa Pekdoğan bu dönem içerisinde Cumhuriyet Halk Partisi ile beraber siyaset yapmanın etik kurallarını ve parti ilkesine uyum sağlayabilmesi için partideki hedefini baştan açıklayarak siyasi yolunu bu şekilde devam ettirdi. Yüksek sesle "Ben CHP'den Kırıkkale Belediye Başkanı olmak istiyorum."dedi.

 2023 Milletvekili seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi seçim koordinasyon merkezinde aktif rol alan Pekdoğan, seçimde CHP'nin oy artışında milletvekili Ahmet Önal'dan sonra en etkin siyasetçiler arasında yer aldı.

Parti tabanı ile uyum birlikteliği gösterdi. CHP'de ‘ağabey’ oldu.

Sırasında eski bir Belediye Başkanı olarak fikirleri alındı. Sırasında partide ‘ağabey’ konumunda değer gördü. Cumhuriyet Halk Partisi'nden kesin aday gözüyle kamuoyunun beklediği Mustafa Pekdoğan, aday adaylığı açıklanmasının üzerinden 15-20 gün geçmesine rağmen sahada aktif bir çalışma yapmayarak bir nevi seçmene "Karşınıza aday olarak geleceğim, ya da gelemeyeceğim" mesajı verdi. Eski bir Belediye Başkanı olduğundan, işin doğrusunu yaparak aday adayı sıfatıyla sahada görünmek istemedi.

Bu arada Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nde tarihi bir değişim oldu. Genel Başkan değişti. Parti Genel Merkezi anketlere mevcut Milletvekili Ahmet Önal'ı da dahil ederek Kırıkkale Belediye Başkan Adaylığı yarışında kulvar sayısını artırmayı hedefledi.

6 yıllık partili Mustafa Pekdoğan'ın partideki emeği eski tüfek solcularda tarafından pek görülmese de Kırıkkale kamuoyu tarafından kabul edilmiş durumda. Ancak, Ahmet Önal'ın Genel Başkan Özgür Özel tarafından adaylık yarışına dahil edilmesi dengeleri değiştirdi.

Milletvekilliği seçiminde Türkiye'de AK Parti'nin en çok kaybettiği il olmasında büyük etken olan ve oyunu yükselten CHP, Belediye seçimlerinde oldukça iddialı hale geldi. Ancak, aday konusu Cumhuriyet Halk Partisinin seçimdeki iddiasını güçlendirmesi bakımından önemlidir. Eğer Ahmet Önal aday gösterilirse, şu da bir gerçek ki Mustafa Pekdoğan, ekibi ve arkasındaki kitle kırgın olarak bu seçime girecek. Belki de CHP saflarında eskisi gibi yer almayacak. Bu durum CHP'ye bir risk teşkil ediyor. Çünkü Mustafa Pekdoğan ve destekleyenler bir 5 yıl daha bekleyecek konumda değil. Düğün, cenaze ziyaretleri ile Kırıkkale seçmenin gönlünü kazanan Ahmet Önal'ın  aday gösterilmesi durumunda CHP'nin ülkücü ve Keskin kanadının zayıflayacağı bir gerçek. Ayrıca Milletvekili Ahmet Önal da "Belediye Başkanı olayım" gibi bir hedef içerisinde değil. Bu adaylık bir nevi parti genel merkezinin yeni görev vermesi ile eşdeğer anlamında olacak. Belediye başkanlığına hazırlığı olmayan, bir proje çalışması olmayan Ahmet Önal'ın seçmene dayatılması da CHP açısından ne kadar getiri sağlar o da şüpheli. 

Mustafa Pekdoğan aday olursa şu bir gerçek ki Keskin camiası ve bir grup ülkücü belediyeyi kazanmak için büyük gayret gösterecek. Halk tarafından sevilen milletvekili Ahmet Önal aday gösterilirse ve seçilirse belediye proje hazırlığı olmayan bir başkanla daha tanışacak.

Eğer Ahmet Önal seçimi kaybederse kaybetmiş bir Milletvekili olarak Meclise geri dönecek. İster istemez siyasi arenada yıpranacak. Şu an 3. dönem adaylığına bile seçmenin sıcak baktıgı Ahmet Önal efsanesi yara alacağı için 3.dönem milletvekilliği büyük bir riske girecek. Belki ilerde CHP Hükümetinde Bakan olacakken, seçim sonrası uzaklardan Bakan olacak...

Bu arada CHP'de ellerini oluşturarak Ahmet Önal'dan kurtulmayı bekleyen birileri için de vekillik için fırsat doğacak.

Ya da ne şis yansın, ne kebap diyecekler…

Belki de adaylık güneşi Gazi Eroglu'na doğar.

Siyaset bu,

Sonuçta;

Karar CHP'nin ...Ne diyelim..!

Kaynak: Haber Merkezi