Kırıkkale Üniversitesi Hemdert Topluluğu tarafından Yahya Kemal Konferans Salonu’nda ‘Bir Uzmanına Soralım: Dil ve Uluslararası Ticaret’ konulu söyleşi düzenlendi.

Kırıkkale Üniversite Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölümü mezunları Ahmet Bayram ve Yakup Hüsame Köse’nin konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe Arapça Mütercim-Tercümanlık Bölüm Başkanı ve Hemdert Topluluğu akademik danışmanı Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ, akademik ve idari personeli ile öğrencileri katıldı.

Tekstil sektöründe CEO olarak çalışan Yakup Hüsame Köse ile emlak sektöründe CEO olarak çalışan Ahmet Bayram, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı ve onlara tavsiyelerde bulundu.

Yakup Hüsame Köse, konuşmasında “2015 yılında mezun oldum. İş yerimizin merkezi Ankara’da. Avrupa ve Ortadoğu pazarına ticaret yapmaya çalışıyoruz.

Farklı insanların hayatından ders çıkarmayı, farklı insanların deneyimlerini hayatıma uygulamayı, belki daha kıymetlisi ne yapmam gerektiğini değil de ne yapmamam gerektiğini çözmeyi çok seviyorum. Her insanın diğer insanlardan az ya da çok bir şeyler alabileceğine inanıyorum. Hayatın size sunduğu rahatlığa alışırsanız bu noktadan dönmek zor oluyor. Çalıştığınız yerde artık öğrenebileceğiniz, mesleki gelişiminize katkı sağlayacak bir şey kalmadıysa, yeni tecrübeler edinemiyorsanız işiniz artık sizden bir şeyler almaya başlıyor. İlk olarak sizden zamanınızı alıyor ve kaybedilen zamanı geri getirmenin imkanı yok. Bunu erken yaşlarda fark etmek benim için güzeldi. Hayatta sizi motive edecek hedefleriniz, nedenleriniz olsun” dedi.

Hayal kurmaktan ve hayallerine ulaşmak için çalışmaktan hiçbir zaman vazgeçmediğini belirten Ahmet Bayram, “Hiçbir şeyim yokken de hayal kuruyordum. Asıl önemli nokta; siz bu hayallerinize ilgili misiniz yoksa bağlı mısınız? Hayallerinizi sürekli olarak bir üst seviyeye taşımalı ve güncellemelisiniz. Güncellemezseniz bu sizi aşağıya çeker. Hayalinize sadece ilgili olmamanız, o hayale bağlı kalarak gereken adımları atmanız gerekiyor. Risk almak zorundasınız. Almazsan ilerleyemezsin. Kolaya kaçmamanızı ve kimseden beklenti içinde olmamanızı tavsiye ederim. Her gün daha fazla çalışmak için çabalıyorum. Etkileşim içinde bulunduğunuz insanların, sizin hayatınıza farklı açılardan yansıması olur. Bugün yakın çevrenizdeki üç insan nasılsa, 5 sene sonranız da ona göre şekil alacaktır. Okuduğunuz bölümle ilgili farklı alanlarda, dünyanın farklı coğrafyalarında iş potansiyelleri var. Yeter ki ufkunuzu genişletmek için gayret gösterin. Robert Kiyosaki’nin ‘Zengin Baba, Yoksul Baba’ kitabını okumanızı da tavsiye ederim” şeklinde konuştu.

Yakup Hüsame Köse ve Ahmet Bayram’ın öğrencilerimizin sorularını cevaplaması ile devam eden söyleşi, Doç. Dr. Abdussamed Yeşildağ ve Dr. Öğr. Üyesi Sezer Yılmaz’ın konuşmacılara plaket vermesi ve günün anısına fotoğraf çektirilmesi ile sona erdi.

Kaynak: Haber Merkezi