F07Bb2B3 B4D8 4Ff1 Aab2 06Ef7710A7D1

Gezi programında katılımcılar UNESCO tarafından koruma altına alınan Tarihi Safranbolu’da  dünyanın nadir açık namazgahlarından olan ve güzel bir Safranbolu görüntüsü sunan Hıdırlık Tepesi’ni ziyaret edip, Eski Safranbolu’yu, Hükümet Konağı’nı, Saat Kulesi’ni fotoğrafladıktan sonra Safranbolu’nun Eski Çarşı’nı inceledi. Burada proje kapsamında “Üretimin iyileştirici gücününün” yansımaları olan kadınların el emeği göz nuru ürünlerini inceledi ve satış teknikleri, pazarlama  teknikleri hakkında bilgiler aldılar. Daha sonra doğa harikası Kristal Teras’a gidip vadiyi seyrettikten sonra, Amasra’da, Amasra Kalesi (Zindan Kalesi, Sormagir Kalesi) ve Roma Dönemi’nde yapılan Kemere Köprüsü ve Bizanslılar Dönemi’nde kilise olarak kullanılan Fatih Camii gezilerinin ardından,  bölgeye özgü olarak Tekstil Atölyesinde kadınların yöresel motifli dikilen kıyafetleri, hediyelik eşyaları inceleyip yerinde gözlem yaptılar.

3F308284 2A60 42B7 Bb06 9C99Dfb83Aba

Dernek Başkanı Dr.Müzeyyen Özhavzalı :” Bu tarz teknik geziler projemizdeki şehit annelerimiz ve yakınlarını, diğer kadınlarla birlikte kaynaşmalarına, birbirlerine manevi ve psikolojik olarak destek olmalarını, yeni arkadaş ve dostlukların kurulmasına sebep olmaktadır. Ayrıca projemiz kapsamında proje ortağımız Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğü Merkez Halk Eğitim ve Yahşihan Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri ile Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim üyeleri ortaklığı ile açılan kurslarda hem mesleki olarak kendilerini geliştirmekte hem de üretimin iyileştirici gücü ile sosyal hayata entegrasyonlarına katkı verilmektedir. İçişleri  Bakanlığı Sivil Toplumlu İlişkiler Genel Müdürlüğünün STK olarak vermiş olduğu bu proje destekleri İlimiz ve ülkemiz dezavantajlı kadınlardan özellikle şehitler diyarı Kırıkkalemizin şehit anneleri, gazi eşleri ve yakınları için çok önemli bir katkıdır. İçişleri Bakanlığımıza başta olmak üzere tüm proje ortaklarımıza  ve Üniversitemizin güzel yürekli fedakar akademisyen hoca arkadaşlarıma verdikleri eğitimleri için çok teşekkür ediyorum. Üniversite-Kamu-STK ive Şehir işbirliğini en iyi uygulamalarından birisi olana projeyi gerçekleştirmekten gurur ve mutluluk duyuyoruz. İçişleri Bakanlığımızın yeni projelerimize desteklerini bekliyoruz. “ dedi.

8444Df4A 3940 4E61 Bff8 4D0F55888A8F

Katılımcılar kültürel, tarihi ve ekonomik yeni bilgileri öğrenmenin mutluluğu içinde Kırıkkale Valisine ve geziye  araç desteği veren Kırıkkale Endülüs  Akademisine ve Kırıkkale Üniversitesi Öğr.Üyesi Doç.Dr. Adem Yıldırım’a  desteği için teşekkür ederek dönüş yaptılar.

Kaynak: Haber Merkezi