Screenshot 20240215 230448 GalleryAyyıldız Yardım Derneği 'Veresiye defterlerini' kapatıyor

I M G 20240211 W A0494

Ayyıldız Yardım Derneği Kırıkkale'de ihtiyacı bulunan ve ekonomik sıkıntı içerisinde olan ailelerin Mahalle bakkallarına olan Veresiye Borçlarını sürpriz bir şekilde kapatarak hayırseverlerin yardımlarını yerine ulaştırıyor.

Ayyıldız Yardım Derneği Genel Başkanı Seyit Ahmet Acar hayırseverlerden derneğe ulaştırılan bagışların bir bölümünü bir komite kurarak belirledikleri mağdur ailelerin Mahalle bakkallarına olan borçlarını kapatarak hem sürpriz yaptıklarını ,hem hayır işi gerçekleştirdiklerini ayrıca Kırıkkale esnafına da bu şekilde katkı sağladıklarını dile getirdi.

Veresiye defteri kapatma geleneği bilindiği gibi Osmanlı Devleti döneminde büyük kabul gören ve ihtiyaç sahipleri ile bağışçıların birbirlerini görmeden hayır yaptıkları ve hayır kabul ettikleri bir sistem.

 Ayyıldız Yardım Derneği Kırıkkale'de bunu başlatarak mağdur ailelerin herhangi bir mahcubiyet duymadan hesaplarını kapatarak hayırseverlerin de hayırlarını bu sistemle şekilde yerine ulaştırmış oluyor. 

Ayyıldız Yardım Derneğinin şu sıralar Ramazan ayı yardım kampanyası hazırlıkları başlamış durumda. Derneğin ayrıca her yıl sünnet hizmeti götürdüğü Balkan ülkelerinde de 2 ülkede ,iki şehirde Cami yaptırma projesine destek kampanyası devam ediyor.

Kaynak: Haber merkezi