Atıkmatik, Geri Dönüşümü Eğlenceli Hale GetiriyorIMG-20231203-WA0011IMG-20231203-WA0010

Yahşihan Belediyesi, ilçede başlattığı Atıkmatik uygulaması ile; geri dönüşümü hem çekici hem de eğlenceli hale getiriyor.

İlçenin belirli noktalarına yerleştirilen ve plastik, metal, cam atıkların geri dönüşümünü sağlamayan Atıkmatik cihazlarına ilgi büyük.

Geri dönüşüm kutularına atılanların daha kolay toplanıp işlenmesi ve çocuklara "sıfır atık" bilincinin kazandırılması için Yahşihan ilçesinde başlatılan projede çocuklar topladıkları atıklar sayesinde hediyeler kazanabilecek.

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz yapmış olduğu açıklamasında, “Sıfır Atık’a önem veren bir belediyeyiz. Bunu her fırsatta dile getiriyoruz. İlçemizde belirli noktalarına daha bir kaç gün önce koyduğumuz Atıkmatik cihazlarına ilgi gerçekten çok büyük. Atıkmatik kutularına atacakları her atıktan kartlarına puan toplayan çocuklar puanlarıyla birçok farklı hediyenin de sahibi olacaklar. İlk etapta ilçede bulunan İrtibat Büroları önüne yerleştirdiğimiz plastik, metal, cam atıkların geri dönüşümünü sağlamaya yönelik bulunan Atıkmatik cihazlarının sayısını gelecek günlerde inşallah artıracağız.

Kaynak: Haber Merkezi